Καταγγελία από τον Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή του Μέρα 25

Στην καταγγελία ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος επιλέγει να χρησιμοποιήσει την πανδημία για να αδειοδοτήσει τώρα την καύση απορριμάτων στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε ο βουλευτής του Μέρα 25 Κρίτων Αρσένης. Όπως τονίζει, παρά την τραυματική εμπειρία από τον Βόλο, όπου τα επίπεδα ρύπανσης παρέμειναν υψηλά εξαιτίας της δραστηριότητας ακόμη και τις ημέρες της καραντίνας και παρά την αντίδραση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση προχωρά κανονικά το σχέδιο, χωρίς να ενημερώνει καν την κοινωνία και χωρίς να διαβουλεύεται με τους πολίτες.

“Ο Υπουργός Περιβάλλοντος επιλέγει να χρησιμοποιήσει την πανδημία για να αδειοδοτήσει,τώρα, την καύση απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, που καταδικάζει η πόλη. Δεν ενημερώνει καν την κοινωνία, ούτε διαβουλεύεται με τους πολίτες. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αντίλογο στους δρόμους ή στο δημόσιο διάλογο. Άραγε, αυτό είναι το νέο δόγμα διακυβέρνησης της ΝΔ; Οι πολίτες στον Βόλο καταγγέλλουν εδώ και χρόνια την ακραία υποβάθμιση της ποιότητας ζωής από την καύση απορριμμάτων. Πριν λίγες ημέρες, κατέθεσα στη Βουλή και 3 μελέτες που το τεκμηριώνουν. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τον ηθικό προβληματισμό του για την περίπτωση του Βόλου, λόγω της συγκλονιστικής πρωτιάς της περιοχής σε εγκεφαλικά και καρκίνους. Τώρα, θέλουν να επαναλάβουν αυτό το λάθος στην Θεσσαλονίκη;” σημείωσε ο βουλευτής.

Συνεχίζοντας θύμισε ότι “δυστυχώς, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έστρωσε το χαλί στην κυβέρνηση ΝΔ, υπογράφοντας στις 3 Ιουλίου 2019, ως μία από τις τελευταίες της πράξεις, την Εθελοντική Συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και τσιμεντοβιομηχανιών για την καύση απορριμμάτων” και κάλεσε την κυβέρνηση “να σταματήσει κάθε αδειοδότηση κοινωνικά τοξικών δραστηριοτήτων εν μέσω κορωνοϊού και να σταματήσει να υποστηρίζει την καύση απορριμμάτων στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη και στην Φυλή.”

Η κοινοβουλευτική αναφορά στην κυβέρνηση της επιστολής 75 φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων στον Τιτάν: https://bit.ly/2VeJrD1

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια