Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στην οποία ζητά από τον σταθμό να πάρει θέση για το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ελευθερίας Κουμάντου από τη Βικτώρια, εξέδωσε πριν λίγο ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84, όπου εργάζεται η ρεπόρτερ. Το μήνυμα του σταθμού προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές: “Ο σταθμός ποτέ δεν λογόκρινε κανένα δημοσιογράφο και αυτό τον διακρίνει διαχρονικά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ”.

Στην ανακοίνωσή του ο σταθμός διευκρινίζει ότι “οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δεοντολογία.” Παράλληλα προσθέτει, το αυτονόητο όπως τονίζει ο σταθμός, “ότι δεν εκπροσωπεί ο εργαζόμενος-δημοσιογράφος ολόκληρο το Μέσο στο οποίο εργάζεται.”

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος την Τετάρτη το απόγευμα είχε παρευρεθεί στη ξενοφοβική συγκέντρωση που έγινε πλησίον της πλατείας Βικτωρίας, από περίπου 30 άτομα με εθνικιστικές και ρατσιστικές θέσεις. Στη διαδήλωση είχε παρευρεθεί και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως “Έξω οι λάθρο από την Ελλάδα”.

Αμέσως μετά υπήρξε μεγάλο κύμα κριτικής σε βάρος του βουλευτή, ο οποίος με ανάρτησή του υπερασπίστηκε τη συμμετοχή του στη διαδήλωση, λέγοντας ότι δεν γίνεται οι συγκεκριμένοι πολίτες να βαφτίζονται φασίστες. Στην κριτική που του έγινε μάλιστα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Ψυχογιό απείλησε με αγωγάρα, ενώ λίγες ώρες αργότερα στοχοποίησε τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου για το ρεπορτάζ της, μέσω του οποίου αναδείχτηκε μεταξύ άλλων η ωμή αστυνομική βία που ασκήθηκε σε βάρος των αντιφασιστών διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση – σοκ για τους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Εξάρχεια (!) και συμμετοχής σε διαδηλώσεις

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X