Σε μια περίοδο που η χώρα πλήττεται από την πανδημία, τα εισοδήματα συρρικνώνονται και η ανεργία πολλαπλασιάζεται, ο τηλε-παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας έκρινε ότι ήταν ο κατάλληλος χρόνος για να δείξει με το δάκτυλο όσους δεν έχουν εργασία, λέγοντας ότι δεν κάνουν όλα όσα χρειάζεται, μεταξύ αυτών να δουλέψουν ακόμη και αμισθί.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με σχόλια που είχαν σκοπό να προσγειώσουν στην πραγματικότητα τον Σ. Πούμπουρα, την πραγματικότητα την οποία βιώνει η πλειοψηφία των πολιτών που δεν είχε ποτέ της δυνατότητα ν’ αμείβεται με τις παχυλές απολαβές του τηλεπαρουσιαστή.

Εκείνη όμως που ξεχώρισε κι έγινε μέσα σ΄ ελάχιστα λεπτά viral, ήταν η απάντηση του ελληνοκύπριου ποπ τραγουδιστή Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, ο οποίος παρότρυνε τον Ανδρέα Φράγκο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, όπου απασχολείται ο Σ. Μπουμπούρας “να αναθεωρήσει τη σύμβασή του και να τον επαναπροσλάβει αμισθί.” Όπως εξήγησε, στην ίδια σκωπτική διάθεση “θα ήταν το ζωντανό παράδειγμα προς τους νέους που εγκαλεί σήμερα”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κ. Χριστοφόρου. Αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς δεν συνηθίζεται να γίνονται παρόμοιες τοποθετήσεις στον χώρο της showbiz.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια