Σε καταγγελία για απειλές από αστυνομικούς κάτω απ’ το σπίτι της ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, προχώρησε η δημοσιογράφος του Omnia Tv, Άννα Νίνη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό. Πρόκειται για το σάιτ που πρόσφατα ανέδειξε τον βασανισμό του Λάμπρου Γούλα από αστυνομικούς, ενώ έχει προβεί σε αντίστοιχες αποκαλύψεις και στο παρελθόν.

Η Α. Νίνη αναφέρει στην καταγγελία της, ότι μόλις βγήκε από το σπίτι της υποχρεώθηκε σε έλεγχο από άνδρες της ασφάλειας κι όταν αποκάλυψε το μέσο που εργάζεται, την έβρισαν και την απείλησαν.

Στην καταγγελία της σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό ανέφερε συγκεκριμένα: “Μόλις βγήκα από το σπίτι μου, με περίμεναν τρεις ασφαλίτες για να με τσεκάρουν, τους έδειξα την τσάντα μου , δεν υπήρχε τίποτα πέρα από τη μηχανή μου. Τους εξήγησα ότι είμαι δημοσιογράφος και πως κατεβαίνω για να τραβήξω για το OmniaTv. Αφού τσεκαραν τη μηχανή μου μου είπαν επί λέξει “Omnia ε? Σας ξέρουμε έναν έναν μουνοσκυλα, προσέξτε τι θα τραβήξετε””.

Σε συνέχεια της καταγγελίας, η δημοσιογραφική ομάδα του Omnia δημοσίευσε κείμενο που υπέγραφαν όλα τα μέλη του εγχειρήματος ως “τα μουνόσκυλα του omnia”, καταγγέλλοντας τις αστυνομικές απειλές. Παράλληλα μέσω του κειμένου τα μέλη του Omnia διαμήνυαν ότι θα συνεχίσουν, με ακόμη περισσότερο πείσμα το δημοσιογραφικό τους έργο: “Αφού λοιπόν οι κύριοι αυτοί «μας ξέρουν έναν-έναν», θα έπρεπε να γνωρίζουν πως όποιο εμπόδιο στήθηκε σε βάρος μας, προσπεράστηκε και μας έδωσε περισσότερες δυνάμεις.”

Η ανακοίνωση του Omnia

Την Κυριακή 17/11/2019, καθώς η Άννα Νίνη – συντάκτρια του omniatv – βγήκε από το σπίτι της τρια άτομα της ασφάλειας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία και την τσάντα της.

Μέσα στην τσάντα της δε βρήκαν κάτι άλλο πέρα από μια φωτογραφική μηχανή. Όταν έδωσε την ταυτότητά της και τη δημοσιογραφική κάρτα του Μέσου, ρωτήθηκε «πού πάει» και εξήγησε ότι είναι δημοσιογράφος και πηγαίνει να τραβήξει πλάνα για το omniatv. Τότε ένας από αυτούς της είπε επί λέξει: «Όμνια ε; Σας ξέρουμε έναν έναν μουνόσκυλα, προσέξτε τι θα τραβήξετε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επιχειρεί να εκφοβίσει άτομα που δραστηριοποιούνται στο omniatv. Έχουν υπάρξει κυνηγητά και απειλές κατά την διάρκεια βιντεοσκοπήσεων, φωνές ΜΑΤ όταν περνούν κάτω από το στούντιό μας, δικαστήρια με στημένα κατηγορητήρια σε βάρος μας κ.α.

Είμαστε βέβαιες/οι ότι αυτό δε θα συνέβαινε σε περίπτωση που με τα ρεπορτάζ μας συμμετείχαμε στο κλίμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και ΜΜΕ που επικρατεί στην Ελλάδα.

Αντ’ αυτού επιλέγουμε, με όσες δυνάμεις έχουμε, να βρισκόμαστε στους δρόμους, στα δικαστήρια, στις εκδηλώσεις, δίπλα σε κάθε άνθρωπο που καταπιέζεται ή αγωνίζεται.

Αφού λοιπόν οι κύριοι αυτοί «μας ξέρουν έναν-έναν», θα έπρεπε να γνωρίζουν πως όποιο εμπόδιο στήθηκε σε βάρος μας, προσπεράστηκε και μας έδωσε περισσότερες δυνάμεις.

18/11/2019
Τα «μουνόσκυλα» του omniatv

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια