Πόδι από την λαϊκή πήραν πριν λίγη ώρα Δελτάδες που επιχείρησαν να συλλάβουν αλληλέγγυους που συγκέντρωναν τρόφιμα για απόρους. Με πρόσχημα τα μέτρα για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό  άρχισαν να κάνουν ελέγχους και να απειλούν με προσαγωγή κόσμο της πρωτοβουλίας Anti-Covid19 – Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα που είχε στήσει πάγκους αλληλεγγύης για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στον πάγκο είχαν κανονικά χαρτιά κυκλοφορίας, όμως  η αστυνομία επέμενε να τους προσαγάγει και μάλλον θα το είχε κάνει αν δεν υπήρχε τόσο μαζική αντίδραση απ’ τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ο κόσμος φώναζε ενάντια με φράσεις όπως: “Ποιος θα δώσει στους φτωχούς ρε; Το κράτος θα δώσει;”, “Πηγαίνετε να πιάσετε αυτούς που πάνε στα εξοχικά, τους πλούσιους άντε” και “Ρε αφήστε την λαϊκή να δημιουργήσει”.

“Για άλλη μια φορά το κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και στοχοποιεί τον αλληλέγγυο κόσμο και τις πράξεις αλληλοβοήθειας προς αυτούς που έχουν ανάγκη. Η αλληλεγγύη όμως νίκησε ξανά και ακούστηκε δυνατά στους δρόμους των Εξαρχείων”, σημειώνει η πρωτοβουλία “Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη” που ανέδειξε το συμβάν.

To βίντεο από το γεγονός:

Απίστευτη προκλητικότητα της αστυνομίας!

Ο ΛΑΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ!! Πριν λίγα λεπτά στη λαϊκή της Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια κι ενώ διάφορες πρωτοβουλίες συγκέντρωναν τρόφιμα για άπορους συνανθρώπους μας, αστυνομικοί άρχισαν να κάνουν ελέγχους και να απειλούν με προσαγωγή κόσμο της πρωτοβουλίας Anti-Covid19 – Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα που είχε στήσει πάγκους αλληλεγγύης για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ευτυχώς, ο κόσμος που βρισκόταν στη λαϊκή αντέδρασε άμεσα και μαζικά κι έτσι η αστυνομία αναγκάστηκε να φύγει με "άδεια χέρια"!Για άλλη μια φορα το κράτος δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και στοχοποιεί τον αλληλέγγυο κόσμο και τις πράξεις αλληλοβοήθειας προς αυτούς που έχουν ανάγκη…. Η αλληλεγγύη όμως νίκησε ξανά και ακούστηκε δυνατά στους δρόμους των Εξαρχείων.Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!!!Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!Σημαντική σημείωση: τα παιδιά του πάγκου είχαν χαρτιά κυκλοφορίας, παρόλα αυτά η αστυνομία επέμενε να τους προσαγάγει και μάλλον θα το είχε κάνει αν δεν υπήρχε τόσο μαζική αντίδραση απ' τον κόσμο.#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Samstag, 18. April 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια