Μαζική αντίδραση προκάλεσε το σχόλιο του κωμικού Σίλα Σεραφειμ σε ανάρτηση αλληλεγγύης του Γιάνη Βαρουφάκη για τους σεισμόπληκτους στη Σμύρνη. Ο Σ. Σεραφείμ έγραψε στο σχόλιο “Σαμμιωτισσα, Σαμμιώτισσα.. πότε θα πας στη Σμύρνη?”, ενδεχομένως με πρόθεση να δείξει ότι ο πρόεδρος του Μέρα 25 έδωσε προτεραιότητα στην καταστροφή που συνέβη στην Τουρκία. Εκ του αποτελέσματος, το χιούμορ αποδείχτηκε εκ νέου άστοχο και με θολή στόχευση.

Στον καταιγισμό σχολίων που ακολούθησαν υπήρχαν απαντήσεις όπως: “Μετά από δυο νεκρά παιδια, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να το βουλώσεις. Και σου το λέει μια Σαμιωτισσα αυτό”, “Συνέχισε να κάνεις χιούμορ, όπως μόνο εσύ γνωρίζεις. Ούτε τώρα μπορείς να βγάλεις τον σκασμό προκειμένου να στηρίξεις μία κυβέρνηση”, “Ρε μεγάλε, εσύ ξεπέρασες και τον Σεφερλή σε άθλιο χιούμορ. Μπράβο, είσαι ο πρώτος. Από τον πάτο βέβαια, αλλά πρώτος”.

Σημειώνεται ότι από τον σεισμό έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε στην πόλη της Σάμου την ώρα που διέσχιζαν έναν στενό δρόμο. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του στρατού προκειμένου να μεταφερθεί από τη Σάμο στην Αθήνα ένα 14χρονο παιδί που τραυματίστηκε σοβαρά (πολλαπλά κατάγματα). Ένα C-130 θα παραλάβει το νεαρό παιδί με σκοπό να το μεταφέρει στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού».

Τέλος συμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απο την Τουρκία δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 120 έχουν τραυματίστεί. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TRT, επικαλούμενο την τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ βόρεια της Σάμου

 

Διαβάστε επίσης:

Αισχρή δήλωση Χουλιάρα: «Μη δείχνετε τις εικόνες από την Τουρκία δε μας αφορούν»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια