Τον έντονο εκνευρισμό της εισαγγελέα προκάλεσε ο Αλέξανδρος Λ. στη σημερινή δικάσιμο για το βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.

Ο κατηγορούμενος Αλέξανδρος Λ., ο ένας εκ των δύο, γέλασε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της φίλης της Τοπαλούδη, Αριάδνης Λειβαδίτη, η οποία υποστήριξε ότι το θύμα τής είχε μιλήσει για αυτόν και της είχε πει ότι της φαινόταν καλό παιδί.

Εισαγγελέας: «Σας είπε ότι είναι καλό παιδί; Εκ πρώτης όψεως έτσι φαίνεται…»

Εκείνη τη στιγμή ο κατηγορούμενος γέλασε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της εισαγγελέα της έδρας.

«Τολμάτε και γελάτε; Είστε προκλητικός, σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε».

Η κατάθεση της φίλης

Η Αριάδνη Λειβαδίτη κατέθεσε ότι ήταν η καλύτερη φίλη της Ελένης και πως η ίδια έφυγε από τη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν αποφοίτησε από τη σχολή της, όμως οι δύο φίλες διατήρησαν συχνή τηλεφωνική επαφή. Η Λειβαδίτη είναι το πρόσωπο που επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ελένη πριν από τη δολοφονία.

Για το βράδυ που δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη, η μάρτυρας περιέγραψε «Την ώρα που μιλούσαμε άκουσα κάποιον να χτυπάει την πόρτα. Όσο μιλούσαμε, φαινόταν κάπως αφηρημένη και μου είπε ότι της έστελνε μηνύματα το παιδί που είχε γνωρίσει (ο Α.Λ.), με το οποίο είχαν βγει μια φορά και είχαν συνευρεθεί ερωτικά. Τη ρώτησα ποιος ήταν, δίστασε να μου απαντήσει και της είπα να μην ανοίξει γιατί ήταν αργά.

Δεν περίμενε κάποιον. Μου είπε «θα είναι αυτός που μου στέλνει μηνύματα, θα ήρθε να με πάρει να πάμε για σουβλάκια». Της είπα να προσέχει και θα τα λέγαμε την επόμενη ημέρα.

Μου έστειλε ένα μήνυμα το βράδυ αλλά εγώ κοιμόμουν και το είδα το πρωί. Μου είχε γράψει να την πάρω σε μια ώρα», είπε αρκετά φορτισμένη.

Περιέγραψε την Ελένη Τοπαλούδη ως «ένα χαρούμενο παιδί, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει, ήταν η χαρά της ζωής. Ήταν καλοκάγαθη και νόμιζε ότι όλος ο κόσμος ήταν καλός σαν κι εκείνη», είπε.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως για ένα μήνυμα που ο κατηγορούμενος Αλέξανδρος Λ. ισχυρίζεται ότι έλαβε από την Ελένη Τοπαλούδη και ήταν πρόσκληση για ερωτική επαφή με τον ίδιο και έναν φίλο του, η φίλη της Ελένης έβαλε τα κλάματα και είπε «δεν το ξέρω, αλλά δεν το πιστεύω, δεν ήταν τέτοιο κορίτσι».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε από την εισαγγελέα για βιασμό της Ελένης σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή Αρχάγγελος της Ρόδου και είπε ότι «από τότε και μετά ήταν απόμακρη και με μένα, την άκουγα φοβισμένη, δεν έκανε μήνυση γι’ αυτό, φοβόταν μην της κάνουν κακό αλλά δεν μου είχε πει κάτι περισσότερο».

«Είδα τους κατηγορούμενους και την Ελένη πριν το έγκλημα»

Την κατάθεση της Λειβαδίτη είχε προηγηθεί εκείνη του Βασίλη Καλυβόπουλου, ο οποίος είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε τους δύο κατηγορούμενους μαζί με την Ελένη λίγο πριν από το έγκλημα και συγκεκριμένα έξω από το σπίτι του στην περιοχή Κάλαθο, τα μεσάνυχτα της 28.11.2018.

«Είχαν παρκάρει έξω από το σπίτι μου με το φορτηγάκι, στη θέση του οδηγού ήταν ο Α.Λ. και του συνοδηγού η κοπέλα. Ο Μ.Κ., που είναι γνωστός μου, ήταν έξω από το αυτοκίνητο, από την πλευρά του οδηγού. Μιλούσαν, ήταν ευδιάθετοι. Η κοπέλα ήταν ήρεμη, ανέκφραστη», κατέθεσε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι όταν επέστρεψε σπίτι του, ήταν ακόμα εκεί και χαιρετήθηκε με τον Μ.Κ.

«Μετά από δύο μέρες είδα στην τηλεόραση για την εξαφάνιση της κοπέλας, συνδύασα τις μέρες και τις ώρες και κατάλαβα ότι ήταν πριν το περιστατικό», πρόσθεσε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2019.

 

Διαβάστε ακόμη:

Οι βιαστές & δολοφόνοι της 19χρονης Τοπαλουδη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια