Έφυγε σήμερα από τη ζωή η τραγουδίστρια, χορεύτρια, παρουσιάστρια και ηθοποιός Rafaella Carrà. Η R. Carrà γεννήθηκε το 1943 στην Μπολόνια και έγινε αρχικά γνωστή ως ηθοποιός, παίζοντας σε ταινίες ήδη από την παιδική ηλικία της – πρώτα στην Ιταλία και αργότερα για ένα διάστημα στις ΗΠΑ.

 

 

Παρόλο που η Rafaella Carrà ήταν ήδη γνωστή και για τις χορευτικές και φωνητικές ικανότητές της ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, με εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, άρχισε να ξεχωρίζει ως τραγουδίστρια όταν πια η καριέρα της ως ηθοποιού είχε εν πολλοίς φτάσει σε τέλμα. Έκανε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της το 1971 με το “Tuca Tuca”, ενώ η πιο μεγάλη επιτυχία της σε διεθνές επίπεδο θεωρείται το “Tanti Auguri”. Ωστόσο, στην Ευρώπη το “A Far L’ Amore Comincia Tu (Liebelei)” ήταν επίσης ιδιαίτερα επιτυχημένο. Μεταφράστηκε και διασκευάστηκε σε πολλές γλώσσες (ισπανικά, ελληνικά, γερμανικά, τουρκικά και άλλα), τόσο από την ίδια την Carrà, ενώ η αγγλική εκδοχή (Do It, Do It Again) ήταν η μόνη επιτυχία της στην Αγγλία. Το 2011 ξαναηχογράφησε το κομμάτι, σε συνεργασία με τον παραγωγό Bob Sinclar.

 

Η Carrà ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ισπανόφωνες χώρες της Αμερικής. Από τη δεκαετία του 1980 και μετά δραστηριοποιήθηκε κυρίως ως παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, ενώ οι ηχογραφήσεις της γίνονταν ως επί το πλείστον στα ισπανικά. Η ακριβής αιτία θανάτου της Rafaella Carrà δεν έγινε γνωστή.

 

Κάθε μέρα, ένα τραγούδι και μια ιστορία στο 3pointmagazine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε στο Χολαργό το 1980 και σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τον Απρίλιο του 2013 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Ελληνική Ασφυξία» (Εκδόσεις των Συναδέλφων), υπό το ψευδώνυμο Ηλίας Νίσαρης. Κείμενά του, είτε με το πραγματικό του όνομα είτε με το ψευδώνυμο, έχουν δημοσιευτεί επίσης σε διάφορα περιοδικά του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου (3pointmagazine.gr, να ένα μήλο, Metropolis Free Press, Fractal Press, thecricket.gr, mixtape.gr, bibliotheque.gr, To Παράθυρο, Ποιητική, HUMBA! κ.ά.) Διατηρεί το blog www.eliasnisaris.blogspot.gr , ενώ κάθε Δευτέρα, από τις 12 έως τις δύο το μεσημέρι, παρουσιάζει την εκπομπή Wax Trash στον ιντερνετικό σταθμό www.indiegroundradio.com. Το βιβλίο του με τίτλο “Το Ορφανό Αριστούργημα”, υπό το πραγματικό του όνομα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εύμαρος.

Related Posts