Τη στιγμή που οι πραγματικά άριστοι αυτής της χώρας, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο κατεβαίνουν σε αντιρατσιστική πορεία στο Μιλγουόκι διαδηλώνοντας για τον θάνατο του Τζορτζ  Φλόιντ που έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης εκφράζει για άλλη μια φορά ρατσιστικό μίσος μέσα από το προσφιλές του μέσο.

Στο προσωπικό του προφίλ στο facebook και μάλιστα σε μια ανάρτηση που αφορά τον τουρισμό του νησιού και τη νέα καμπάνια για τη Λέσβο, ακολουθεί ο συνηθισμένος ρατσιστικός οχετός από τους οπαδούς του κ. Μουτζούρη των οποίων τα αφτιά χαϊδεύει διαρκώς με διάφορα ποστ που μιλάει για «λαθραίες» αφίξεις, λαθραίους ανθρώπους κλπ.

Gepostet von Κώστας Μουτζούρης am Montag, 8. Juni 2020

 

Ένας από αυτούς γράφει «έχουμε τουρισμό Αφρική Αφγανιστάν, σομάλι Ιράν» ενώ αμέσως μετά κάποιος από κάτω απαντάει δημοσιεύοντας τη φωτογραφία ενός πιθήκου.

Ο κ. Μουτζούρης όχι μόνο δεν απαιτεί από τον σχολιαστή να την κατεβάσει αντιθέτως τον επιβραβεύει κάνοντας like στη φωτογραφία που συνοδεύεται και από το σχόλιο «τώρα θα μας έρθουν και τέτοια», κάνοντας πιο ξεκάθαρο τον παραλληλισμό για όποιον δεν κατάλαβε.

Ας μας πει ο κύριος Μουτζούρης, που υποτίθεται πως δίνει μάχη για την ανάκαμψη του τουρισμού, ποιους θεωρεί πιθήκους και τι είδους τουρισμό θέλει να έχει…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια