«Τι είδους ονόματα είναι αυτά» καταγγέλλεται πως ανέφερε ταμίας – Το σχολείο ανέμενε σχεδόν δύο ώρες έξω από το μουσείο μέχρι να «διευθετηθεί» το ζήτημα

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός και το φως του αρχαίου ελληνικού πνεύματος», συνηθίζουν να τονίζουν αρμόδιοι καθώς και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο μια καταγγελία δημόσιου σχολείου ρίχνει «σκιές» στην υπηρεσία διαχείρισης του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Το περιστατικό συνέβη στις 12/11, κατά την επίσκεψη του 2ου ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού.

Σύμφωνα πάντα με καταγγελία διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού (την καταγγελία υπογράφει και η διευθύντρια του σχολείου), ενώ είχε προηγηθεί συμφωνία με εκπρόσωπο του μουσείου για συγκεκριμένο αριθμό μαθητών και ήταν γνωστή η ιδιότητα του σχολείου, οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωπη με την… κατάπληξη της ταμία, η οποία διερωτήθηκε «τι είδους ονόματα είναι αυτά» κατά την προβλεπόμενη διαδικασία παράδοσης της εγκεκριμένης λίστας των επισκεπτών.

Η ταμίας, μάλιστα, έδωσε προτεραιότητα σε άλλο σχολείο που διέθετε αποκλειστικά Έλληνες μαθητές και καθυστέρησε επί μιάμιση ώρα την είσοδο του διαπολιτισμικού σχολείου, μιλώντας με αρμόδιους στο τηλέφωνο, χωρίς να βρίσκει λύση στο «πρόβλημα». Μάλιστα, καταγγέλλεται η επίδειξη αγενούς συμπεριφοράς προς τους εκπροσώπους του σχολείου κατά τη διάρκεια της «πιστοποίησης».

Το πρόβλημα λύθηκε αποκλειστικά χάρη στην αποτελεσματική παρέμβαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων, ωστόσο λόγω της καθυστέρησης ο χρόνος παραμονής των μαθητών στον αρχαιολογικό χώρο μειώθηκε σημαντικά.

Στην καταγγελία τους οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι η σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας που φέρει κάθε σχολείο της χώρας θέτει σε ισχύ τον ίδιο νόμο περί ελεύθερης εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ σημειώνουν πως η λύση δεν αποδείχθηκε δύσκολη, γεγονός που υποδεικνύει την έλλειψη βούλησης από την πλευρά μερίδας υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Δείτε αυτούσια την καταγγελία στο alfavita

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X