Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό αλλά είναι πραγματικότητα. Οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο θεώρησαν λογικό να κόψουν πρόστιμο 150 ευρώ σε αστέγο επειδή κυκλοφορούσε έξω στην πόλη και δεν ήταν στο ανύπαρκτο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Μικρασιατών, στο κέντρο του Ρεθύμνου, σε έλεγχο που διενήργησε η τροχαία.

Μάλιστα το πρωτοφανές περιστατικό επιβεβαίωσε η Ομάδα αλληλοβοήθειας και Στήριξης Ρεθύμνου, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου Covid-19 , ενώ αναζητείται δικηγόρος για να παρέμβει.

Πρόκειται φυσικά για μία από τις πολλές καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία σε περίοδο καραντίνας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς φαίνεται ότι η αστυνομία εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις εξουσίες που της δίνει η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η «δημιουργική ασάφεια» που την συνοδεύει, βάζοντας πρόστιμα στους πιο αδύναμους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια