Ξέρω τι θα σκεφτείτε: «Είναι δυνατόν; Εν έτει 2016 να γυριστεί άλλη μία ταινία για την σταύρωση του Χριστού; Τόση έλλειψη πρωτοτυπίας στο Hollywood;»

Μα σας παρακαλώ! Μην είστε άδικοι… Το Risen δεν είναι πρωτότυπο;

Ας το αναλύσουμε λίγο.

Το Risen αποφασίζει να αφηγηθεί την πιο πασίγνωστη ιστορία του κόσμου αλλά… από διαφορετική οπτική γωνία! Δηλαδη; Αφηγείται τη σταύρωση και την ανάσταση του Χριστού από την πλευρά των Ρωμαίων πρακτόρων … εε, συγγνώμη, στρατιωτών.

Όλα κυλούν φυσιολογικά στην Ιουδαία, οι μονομαχίες κομπλέ, οι βασανισμοί κομπλέ, οι σταυρώσεις στην ώρα τους… Μέχρι που μία μέρα εξαφανίζεται το πτώμα ενός σταυρωμένου τύπου από τη Ναζαρέτ, και κανείς δεν ξέρει πώς. Της επακόλουθης έρευνας ηγείται ο πολύ-σκληρός-για-να-πιστέψει Clavius (Joseph Fiennes) , ο οποίος αποφασισμένος να διαλευκάνει την υπόθεση, με τη βοήθεια του Lucius (Tom Felton –ναι, ο Draco Malfoy) ανακρίνει όλη την πόλη, μέχρι που τελικά πετυχαίνει το πτώμα να κυκλοφορεί χαλαρά ανάμεσα σε ζωντανούς.

risen

Σας ακούγεται σαν παρωδία του CSI; Βασικά, μάλλον είναι. Μόνο που πέφτει στην κατηγορία ταινιών που δεν είναι αρκετά κιτς για να τη δεί κανείς για πλάκα. Είναι αυτή η περίπτωση η ενδιάμεση, που δε σε αφήνει να την προτείνεις ούτε στον πιο καμμένο φαν παρωδιών- ξέρεις ότι θα σε πάρει με τις κλωτσιές.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω… τους Ρωμαίους, που παραείναι «μάτσο»; Τους αποστόλους, που παρουσιάζονται σα χαζοχαρούμενοι χίπηδες; Τη μουσική υπόκρουση, που προσπαθεί να δώσει μια «επικότητα», και ταιριάζει τέλεια με τη σοβαροφάνεια των ηθοποιών, κάνοντας την ερμηνεία τους να μοιάζει σατιρική; Το γεγονός ότι ο Joseph Fiennes παίρνει όντως στα σοβαρά το ρόλο του;

Ειλικρινά, δεν ξέρω. Ξέρω ότι ο συνδυασμός τους με έκανε καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας να αναρωτιέμαι αν τελικά επιδιώκει να εξυμνήσει ή να διακωμωδίσει τα πιστεύω του χριστιανισμού.

Αν σας αρέσουν οι αργές ταινίες με προβλέψιμο happy end, τότε βεβαίως να τη δείτε.

Αν δε σας άρεσε, δείτε καλύτερα : Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ! Ε, τι να πω;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X