Κατά μέτωπον επίθεση εναντίον του Phil Anselmo εξαπέλυσε με ένα 10λεπτο βίντεο στο youtube ο Robb Flynn των Machine Head, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του πρώτου, σε συναυλία-αφιέρωμα στον Dimebag Darrel.

Τόσο καθ’ εαυτή η κίνηση του frontman των Pantera, όσο και η αστεία δικαιολογία του στη συνέχεια, περί εσωτερικού αστείου καθώς στα παρασκήνια έπιναν λευκό κρασί, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη metal κοινότητα, και όχι μόνο, με τον τραγουδιστή των Machine Head, λάβρο κατά του ίδιου του Anselmo αλλά και όσων ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές, να εξηγεί σε ένα βίντεο δέκα λεπτών πόσο not ok είναι να φωνάζεις «White Power» και «Sieg Heil» και να φοβάσαι να αντιδράσεις και να καταδικάσεις τους ανθρώπους αυτούς.

Συγκεκριμένα ο Robb Flynn αναφέρει ότι μαύροι άνθρωποι δεν καταπίεσαν ποτέ τους λευκούς ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ εξηγεί πως το αστείο περί λευκού κρασιού στα παρασκήνια, μόνο αλήθεια δεν είναι, αφού δεν υπήρχε ίχνος κρασιού, παρά μόνο γερμανική μπύρα.

Ακόμα ανέφερε πως σε μεταξύ τους συνομιλία στη συνέχεια της συναυλίας, ο Anselmo του είπε ότι σιχαίνεται την «nigger era» των Machine Head, αναφερόμενος στο τρίτο και τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος, ενώ ξεκαθάρισε ότι στην Αμερική υπάρχει ελευθερία λόγου και έτσι μπορείς να φωνάξεις όσες φορές θέλεις «White Power» και «Siegt Hail» αλλά δεν μπορείς να αποφύγεις την ελευθερία της κριτικής όταν μιλάς έτσι. Γιατί «αυτές οι μαλακίες είναι λάθος. Αν δεν προσβληθήκατε από όλα αυτά, να πάτε να γαμηθείτε. Δεν έχουν θέση αυτά στη metal. Και αν έχουν θέση, εμένα μη με υπολογίζετε. Αντίο Phil Anselmo. Δεν θα ξαναπαίξω ποτέ στη ζωή μου τραγούδι των Pantera».

Απολαυστικός Robb Flynn

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια