Ένας 31χρονος τρανς που ζούσε σε ένα απόλυτα τρανσφοβικό περιβάλλον στη Ρόδο αναγκάστηκε να απομονωθεί σε τρώγλη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην κατάθλιψη.

Ο άντρας βρίσκονταν για δέκα χρόνια έγκλειστος και απομονωμένος σε μια τρώγλη στο πατρικό του σπίτι, στο χωριό Αρχάγγελος της Ρόδου, όπου ζούσε μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του in12.gr Γιάννη Κουμέντο, πριν από δύο χρόνια είχε γίνει μία ανώνυμη καταγγελία και εκπονήθηκε έκθεση από αρμόδια/ο κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο, με ακόλουθη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τις τελευταίες δύο μέρες ο νεαρός βρίσκεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αντιμετωπίζει προκλήσεις ψυχικής υγείας, ενώ είναι φανερό ότι έχει πιθανά ιατρικοποιηθεί η τρανς ταυτότητά του.

Η ομάδα των αστυνομικών που κλήθηκε να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση, βρήκε τον άντρα σε ένα «μολυσμένο» και επικίνδυνο για την υγεία του σπίτι. Τα άκρα του έχουν υποστεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκτεταμένη μόλυνση, ενώ τα δάκτυλα των ποδιών του δεν ξεχωρίζουν από τα νύχια και η εικόνα του υπνοδωματίου του θύμιζε σκηνές από θρίλερ.

Ο 31χρονος φαίνεται να εξαναγκάστηκε σε αυτο-απομόνωση, ακόμη και μακριά από τους γονείς του, ύστερα από εκτεταμένο κοινωνικό στιγματισμό, κι αυτός ήταν ο λόγος που οδηγήθηκε στην κατάθλιψη.

*Με πληροφορίες από Antivirus

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια