Το ρεύμα κατά του Τραμπ μεγαλώνει. Και ο  Roger Waters των Pink Floyd καλεί τον κόσμο να αντισταθεί.

Δεκάδες καλλιτέχνες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ και μάλιστα κάποιοι αρνήθηκαν να τραγουδήσουν στις εκδηλώσεις για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου στην Ουάσιγκτον.

Ο θρυλικός μπασίστας, τραγουδιστής και βασικός συνθέτης και στιχουργός των Pink Floyd, Roger Waters, γνωστός για τις πολιτικές και κοινωνικές του ανησυχίες δεν θα μπορούσε να λείπει από όλους αυτούς.

Το “Pigs” ήταν το κομμάτι με το οποίο ο Waters θέλησε να εκφράσει την αντίθεσή του στην εκλογή του νέου Προέδρου των Η.Π.Α., δημοσιεύοντας χθες στο λογαριασμό του στο Facebook ένα απόσπασμα από πρόσφατη συναυλία του στο Μεξικό, μπροστά σε 300.000 ανθρώπους.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε με την περιγραφή «Μία σημείωση από τον Roger: Η αντίσταση ξεκινάει από σήμερα», λίγες ώρες μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του Trump.

Το είδαμε πρώτα στο straightonmusic.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια