royal hartigan live

Special guest: Nana Simopoulos

Πολυχώρος ΧΥΤΗΡΙΟ


Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 10 μ.μ.


Cafe Νομισματικού Μουσείου


Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 9 μ.μ.

Ένας πολύ σπουδαίος αμερικανός μουσικός της αφροαμερικανικής τζαζ σκηνής, ο royal hartigan (που εμμένει να γράφει το όνομά του χωρίς κεφαλαία) έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, για να μας χαρίσει δύο μοναδικές βραδιές στον Πολυχώρο Χυτήριο και στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου, με specialguest την εξαιρετική Nana Simopoulos.


Ο royal hartigan, περκασιονίστας, πιανίστας, κλακετίστας, αλλά και ακτιβιστής, έχει μελετήσει την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών, με ιδιαίτερη έμφαση στη μπλουζ, τη γκόσπελ, τη φανκ, το χιπ χοπ και τη τζαζ μουσική. Έχει εμφανιστεί σε πολλές σκηνές διεθνώς με το μουσικό του σχήμα, τους blood drum spirit, έχει διδάξει πολλούς νέους μουσικούς και έχει βάλει τη σφραγίδα του σ’ ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μουσική παράδοση της Δυτικής Αφρικής. Ο ίδιος μιλώντας για τη μουσική του λέει: «Το νόημα της δουλειάς μου είναι να μπαίνω στην ουσία της κάθε κουλτούρας μέσα από τη μουσική παράδοση των τυμπάνων, να εκτελώ τα κομμάτια με ακεραιότητα και να μετά να συνδέω αυτήν την πραγματικότητα με τα αφροαμερικάνικα τύμπανα.» 


Καλεσμένη του η Nana Simopoulos, γνώριμη πλέον καλλιτέχνις από τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις της στον Πολυχώρο Zp87 και στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Διακεκριμένη μουσικοσυνθέτις που κινείται στη σκηνή της worldjazz, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, μπουζούκι και σιτάρ. Παίζει με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο ινδικό σιτάρ, jazz κιθάρα και μπουζούκι δημιουργώντας ηχητικές δονήσεις που είναι βαθιά μυστικιστικές. Στη μουσική της, η Ινδία σμίγει με την Ελλάδα, η Ελλάδα με την Αφρική και όλα συναντούν  τη τζαζ. Οι ελληνικοί ρυθμοί που χρησιμοποιεί είναι κυρίως από την ελληνική μουσική, όπως Καλαματιανό και Συρτό, αργό ζεϊμπέκικο και τσάμικο. Οι αρμονίες της είναι από την κλασική μουσική και τη τζαζ, ενώ χρησιμοποιεί συχνά το ισοκράτημα από τη βυζαντινή μουσική, η οποία είναι παρόμοια με την ινδική μουσική.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τη Nana όλο και πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της, με εμφανίσεις και συνεργασίες με έλληνες καλλιτέχνες.

 

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα βρίσκω όλο και περισσότερους ταλαντούχους μουσικούς και εξαιρετικούς χώρους για την εκτέλεση της jazz», λέει η Nana χαρακτηριστικά.

Μαζί τους οι σημαντικοί μουσικοί Samuil Malieri στο σαξόφωνο και Μάνος Λούτας στο μπάσο.

 

www.royalhart.com

http://nana.net/

***

More info:

 

Πολυχώρος Χυτήριο | Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός (στάση μετρό: Κεραμεικός)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 210 3412313 | 695 1787821 

Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 | Ώρα έναρξης: 10.00 μ.μ. 

Τιμή εισιτηρίου: 5€


***

Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | τηλ. 210 3610067 |

Ημερομηνία: Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 | Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

 

e.nma.garden@gmail.com

https://www.facebook.com/events/744354968964251/

 

Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τις συναυλία – Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live.

***

Nα σημειωθεί ότι ο royal hartigan μαζί με το Nana Simopoulos group θα εμφανιστούν

στις 27 Σεπτεμβρίου στο 2ο Fougaro Jazz Festival στο Ναύπλιο.


Μαζί τουςοιμουσικοί:

George Glinos: tablas and sarod

Manos Loutas: bass

Samuil Malieri: saxophone

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια