Την ώρα που συνεχίζονται οι καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται και οι τοποθετήσεις που υπογραμμίζουν το αυτονόητο: Μια γυναίκα δικαιούται να ντύνεται όπως της αρέσει και να κυκλοφορεί όποια ώρα θέλει χωρίς να κινδυνεύει.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της γνωστής τηλεπαρουσιάστριας Ρούλας Κορομηλά να πάρει θέση, η οποία τόνισε με ανάρτησή της ότι κανένας δεν δικαιούται να κρίνει μια γυναίκα για το ντύσιμό της, πόσω μάλλον να την παρενοχλεί σεξουαλικά και έστειλε μήνυμα ότι “τα πλοκάμια του τέρατος που λέγεται βιασμός είναι καιρός ν’ ακρωτηριαστούν”.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ρ. Κορομηλά

Θυμίζουμε επίσης ότι σε αντίστοιχη τοποθέτηση είχε προχωρήσει επίσης και η Καίτη Γάρμπη, λέγοντας ότι “δεν υπάρχουν ένοχα ρούχα. Υπάρχουν άρρωστα μυαλά”.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς είναι να γυρνάς τη νύχτα σπίτι και να κρατάς σφιχτά τα κλειδιά στο χέρι;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια