Δείτε το, γιατί σαν αυτές τις καραμέλες που μαλακώνουν και γλυκαίνουν το λαιμό, το Safety Not Guaranteed μαλακώνει και γλυκαίνει για λίγο εμάς τους ίδιους.

Ζητείται: Κάποιος να πάει πίσω στο χρόνο μαζί μου. Δεν κάνω πλάκα. Θα πληρωθείς όταν επιστρέψουμε. Πρέπει να φέρεις δικά σου όπλα. Η ασφάλειά σου δεν είναι εγγυημένη. Το έχω ξανακάνει μόνο άλλη μία φορά.

Αυτή η αγγελία εμφανίστηκε το 1997 στο Backwoods Home Magazine και αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία του Colin Trevorrow. Στην πραγματικότητα, η αγγελία γράφτηκε για πλάκα από ένα δημοσιογράφο που εργαζόταν στο περιοδικό. Στην ταινία, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

safety_not_guaranteed_2012_poster

Η ασυνήθιστη αγγελία κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός δημοσιογράφου, του Jeff (Jake Johnson, η αλλιώς  Nick, ο αγαπημένος αντιήρωας του New Girl) που με συνοδεία δύο νεαρών που κάνουν την πρακτική τους , της σκοτεινής Darius (που υποδύεται η κωμικός Aubrey Plaza) και του άβγαλτου Arnau (ο σχετικά άγνωστος ακόμα Karan Soni) αναζητά την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη άνθρωπο που την έγραψε. Ο Jeff γρήγορα αποδεικνύεται ακατάλληλος για αυτή τη δουλειά, οπότε τα ινία της αποστολής παίρνει η Darius, η οποία τον εντοπίζει, μαθαίνει το όνομά του και στη συνέχεια απαντά στην αγγελία του με σκοπό να ανακαλύψει πρώτον, αν είναι θεότρελος και δεύτερον, τα κίνητρά του για αυτό το ταξίδι. Όσο περνούν χρόνο μαζί κι ο παρανοϊκός (;) Kenneth (ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Mark Duplass) αρχίζει να την εμπιστεύεται, η Darius αρχίζει να τον ερωτεύεται.

Πιστό στην κινηματογραφική παράδοση που θέλει καταθλιπτικά κορίτσια να ερωτεύονται περιθωριακούς τύπους, το Safety Not Guaranteed (2012) καταφέρνει πάντως να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα επιλογή ρομαντικής κομεντί. Οι χαρακτήρες, συμπαθητικοί και καλοπροαίρετοι, αντισταθμίζουν την παράξενη κι αποστασιοποιητική εμμονή του Kenneth να ταξιδέψει στο παρελθόν. Άλλωστε ποιος από εμάς δεν έχει στην προσωπική του ιστορία κάτι που θα ήθελε να είχε τη δυνατότητα να διορθώσει; Κάτι τόσο σημαντικό για το οποίο θα ρίσκαρε να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι;

Iωάννα Νισυρίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια