Ο Πολωνός Υπουργός Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων δήλωσε ότι «όλη η Πολωνία πρέπει να είναι ζώνη χωρίς ΛΟΑΤKI άτομα» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Rzeczpospolita.

«Πρώτα απ ‘όλα, η Πολωνία πρέπει να είναι ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ. Πρέπει να υιοθετήσουμε έναν νόμο που να απαγορεύει τη χρηματοδότηση από δημόσιους πόρους, ή σε επίπεδο κυβερνητικής ή τοπικής αυτοδιοίκησης, οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων από οργανισμούς που προωθούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα,» δήλωσε ο Janusz Kowalski.

«Το σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι η οικογένεια είναι μια ένωση μιας γυναίκας και ενός άνδρα», συνέχισε σχολιάζοντας την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακρατεί κεφάλαια, που θα δίνονταν στην Πολωνία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού πόλεων που δηλώνουν ότι είναι απαλλαγμένες από ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

«Όλες οι αριστερές ιδεολογίες που πλήττουν την παραδοσιακή οικογένεια και προωθούν τέτοιες σχέσεις όπως ένα ζευγάρι ανδρών να έχει παιδί είναι ασυνεπείς με το πολωνικό σύνταγμα και την πολιτιστική κληρονομιά» πρόσθεσε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο Kowalski συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων πως η ισότητα των γάμων ομοφυλοφίλων χτυπά στο «DNA της πολωνικής οικογένειας» και ότι η Πολωνία έχει δίκιο να απορρίψει αυτό που αποκαλεί «ακραία ιδεολογία».

Σχεδόν το ένα τρίτο των πόλεων στην Πολωνία έχουν δηλωθεί ως ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Η ΕΕ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αναστέλλει κεφάλαια από οποιονδήποτε δήμο δηλώνεται ως ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Ήδη τον περασμένο μήνα η ολλανδική πόλη Nieuwegein τερμάτισε την αδελφοποίησή της με την πολωνική πόλη Puławy αφού έμαθε ότι ο ομοφοβικός δήμος είχε ανακηρυχθεί ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Αυτές οι συμπεριφορές αντικατοπτρίζουν μια ανησυχητική τάση αύξησης της μισαλλοδοξίας στη χώρα. Ο ομοφοβικός πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda επανεκλέχθηκε στις αρχές του μήνα για δεύτερη θητεία.

Ο 48χρονος Πολωνός δικηγόρος και πολιτικός, Kowalski δε, είχε κάνει εκστρατεία για μια «Οικογενειακή Κάρτα» προτάσεων που περιελάμβαναν την απαγόρευση της ισότητας γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και την αποτροπή υιοθεσίας παιδιών από τις οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Kowalski έχει κάνει αρκετές αμφιλεγόμενες και μισητές δηλώσεις σχετικά με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ τις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε την απόσυρση της χώρας από μια ευρωπαϊκή συνθήκη που ασχολείται με τη βία κατά των γυναικών, λέγοντας ότι πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά πως υπάρχουν «56 φύλα και μπορούμε να επιλέξουμε τις προτιμήσεις μας».

«Αυτό είναι τρελό», έγραψε στο Twitter.

*Από τη LiFO

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια