Λίγες ημέρες πριν ο Μάνουελ Νόιερ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας στην Γερμανία για την κατάκτηση του νταμπλ από την Μπάγερν Μονάχου, τώρα όμως βρίσκεται στο προσκήνιο για… λάθος λόγους.

Η γερμανική “Bild” δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της video που δείχνει τον Νόιερ να τραγουδάει, μαζί με άλλα άτομα, τραγούδια της άκρας δεξιάς της Κροατίας τα οποία αποθεώνουν τον ναζισμό.

Το video έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια των διακοπών που κάνει ο παίκτης στο Ντουμπρόβνικ και σε αυτό φαίνεται να τραγουδάει σε βάρκα μαζί με διάφορους φίλους του, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής των τερματοφυλάκων της Μπάγερν, Τόνι Ταπάλοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής κίπερ με την “Νάσιοναλμαντσαφτ” τραγουδάει στίχους από το “”Lijepa li si” (“Πόσο Όμορφη Είσαι”), ένα τραγούδι που αναφέρεται στην κροατική δημοκρατία της Βοσνίας -που δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη- και το οποίο έχει σαφέστατες ακραίες εθνικιστικές θέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι του Νόιερ κατέστησαν σαφές πως ο Νόιερ δεν γνωρίζει κροατικά και συνεπώς δεν είχε γνώση των τραγουδιών τα οποία φαινόταν να απαγγέλει μαζί με την παρέα του στο πλαίσιο των διακοπών του στο Ντουμπρόβνικ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια