Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά η εφημερίδα «Στο Νησί» για την ποιότητα των τροφίμων που δίνονται στους πρόσφυγες που ζουν στο κέντρο υποδοχής της Μόριας.

Η τοπική εφημερίδα της Λέσβου σε ρεπορτάζ της αποκαλύπτει σοκαριστικές φωτογραφίες από σάπιες ντομάτες που φέρονται να δόθηκαν σε ανήλικους πρόσφυγες της Μόριας.

«Οι ντομάτες είναι πληρωμένες τα λεφτά που δίνονται από την Ευρωπαϊκή ένωση για να τρώνε οι 20.000 διαμένοντες, (100.000 ευρώ δηλαδή τη μέρα). Πλην όμως τρώνε όπως φαίνεται όλοι οι άλλοι αλλά όχι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες», αναφέρει η εφημερίδα «Στο Νησί».

Όπως τονίζει η εφημερίδα μάλιστα, το κόστος σίτισης των ανηλίκων ανέρχεται σε πέντε ευρώ κατ’ άτομο ημερησίως.

«Πληροφορίες ότι προτάθηκαν για μετάλλιο εξαίρετων πράξεων οι στρατιωτικοί που ενέκριναν τις ντομάτες αυτές ως καταναλώσιμες μέλη επιτροπών δημοπρασιών και παραλαβής κρινονται ως ανακριβείς», σχολιάζει καυστικά η τοπική εφημερίδα.

Πηγή φωτογραφίας: Στο Νησί

 

*Αλιευμένο από το Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X