Προτιμότερο θα ήταν να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο, με τη μέθοδο του click away, παρά τα σχολεία καθώς αυτό θα ήταν καλύτερο για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, εκτίμησε πως προς το τέλος του μήνα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα θ’ αγγίξουν τα 1.000 ανά ημέρα.

Αν και προβλέπει πως το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, ο κ. Σαρηγιάννης προσέθεσε πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο, με τη μέθοδο του click away, καθώς αυτό θα ήταν καλύτερο για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όπως ανέφερε, τα στοιχεία υποδεικνύουν πως την περίοδο των εορτών σημειώθηκε διπλασιασμός των επαφών και πως αυτό έχει παρουσιαστεί και αριθμητικά, καθώς σταμάτησε η πτωτική τάση των κρουσμάτων.

Επίσης τόνισε, πως τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί έως τώρα υποδεικνύουν και πως τα κρούσματα θ’ αρχίσουν να αυξάνονται εκ νέου μετά τις 19 Ιανουαρίου και προς το τέλος του μήνα θα έχουμε περί τα 960 ημερήσια κρούσματα, ενώ τον Φεβρουάριο είναι πιθανόν να έχουμε 1.000 κρούσματα τη μέρα.

Τέλος σημείωσε πως, εάν ανοίγονταν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και το λιανικό εμπόριο ταυτοχρόνως, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα τον επόμενο μήνα.

 

Πηγή: tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X