Πρόσκληση προς τα προεδρεία των 15μελών από σχολεία της Μυτιλήνης απηύθυνε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα (στις 22 και 23 Ιανουαρίου) στη Μυτιλήνη.

Όπως αναφέρεται σχετικά στη πρόσκληση που βγήκε στη δημοσιότητα «Σας καλούμε […] στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη για ενημέρωση και συζήτηση με θέμα τις επικείμενες κινητοποιήσεις στις 22/23 Ιανουαρίου στη Μυτιλήνη». Τη σχετική πρόσκληση υπογράφει ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης για το προσφυγικό ζήτημα, Δημήτρης Κουρσουμπάς.

Παράλληλα εκτός αυτής της πρόσκλησης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έβγαλε και αφίσα, στην οποία στοχοποιεί τους πρόσφυγες για την κατάσταση που βρίσκονται τα νησιά, καθώς κεντρικό σύνθημα είναι  «Θέλουμε πίσω τα νησιά μας… Θέλουμε πίσω τη ζωή μας…». Αντίθετα, δεν υπάρχει ούτε λέξη στην αφίσα για αποσυμφόρηση των νησιών ή κλείσιμο των δομών.

Σε κάθε περίπτωση, ο περιφερειάρχης εμπλέκει ακόμα και τους μαθητές σε αντιπροσφυγικές λογικές, επιχειρώντας προφανώς να επιβάλει τις δικές του απόψεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ αρνητική εντύπωση δημιουργεί και το γεγονός ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι «στηρίζει και συμμετέχει ενεργά» στις κινητοποιήσεις.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X