Σε εννέα χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκισης για την προσχώρηση σε τρομοκρατική οργάνωση καταδίκασε τουρκικό δικαστήριο τον πρώην δήμαρχο της νοτιοανατολικής επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, Selçuk Mızraklı.

Ο Mızraklı απομακρύνθηκε από το αξίωμα του, στις 19 Αυγούστου, μαζί με δύο άλλους δημάρχους του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος(HDP), για συνδέσεις με το απαγορευμένο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ένοπλη ομάδα που βρίσκεται σε πόλεμο ή εμπόλεμη κατάσταση εδώ και τρεις δεκαετίες με την Τουρκία, ζητώντας αυτοκυριαρχία και ει δυνατόν ανεξαρτησία για τους Κούρδους.

Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο δήμαρχος του HDP συνελήφθη στις 22 Οκτωβρίου ενώ οι εισαγγελείς ζήτησαν ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 έτη. Οι τουρκικές αρχές έχουν αντικαταστήσει δεκάδες δημάρχους που προέρχονται από το HDP σχετικά με τις συνδέσεις τους με το PKK μετά τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου πέρυσι.  Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας κατηγορεί το φιλοκυρδικό HDP για συμπαράσταση και δράση προς το συμφέρον του ΡΚΚ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X