Σε κακούργημα μετατρέπεται επιτέλους το αδίκημα βασανισμού ζώων, μετά τα τελευταία περιστατικά που καταγράφηκαν με τη βάναυση κακοποίηση σκύλων, στα Χανιά και στη Νίκαια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστική η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, η ενέργεια γίνεται “στο πλαίσιο της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, ο προχωρά στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα».

Από την άλλη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι η πρωτοβουλία επιδιώκεται να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα της παρέμβασης του Μάκη Βορίδη και όχι ως δικαίωση ενός αίτηματος πολύχρονων αγώνων του φιλοζωϊκού κίνηματος. Αντιλαμβανόμενος το κλίμα στην κοινωνία ο υπουργός επιχειρεί να εισπράξει επικοινωνιακά οφέλη, μένοντας πιστός στην ακροδεξιά παράδοση που επιχειρεί μέσα από τέτοιες κινήσεις να εμφανιστεί ευαισθητοποιημένη και εξανθρωπισμένη.

Ωστόσο ο βαθμός στον οποίο πραγματικά ενδιαφέρεται ο Μ. Βορίδης για το ζήτημα θα φανεί στην πράξη και στον τρόπο που ο ίδιος και συνολικά η κυβέρνηση θα συμβάλλουν ώστε να εφαρμόζεται ο νόμος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια