Σε καραντίνα τέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες 20 εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού, αφού ένας γιατρός – ακτινολόγος βρέθηκε την Τρίτη το μεσημέρι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, ενώ έκλεισε ο μαγνητικός τομογράφος. Παράλληλα μία νοσηλεύτρια εξετάζεται ώστε να διαπιστωθεί εάν επίσης νοσεί. Ο ακτινολόγος που ασθένησε, εξετάστηκε αμέσως και βρίσκεται στο σπίτι του παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα.

Συνολικά μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, βρίσκονται σε καραντίνα 200 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ 16 νοσούν. Ο ίδιος απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση να βρεθούν μάσκες ώστε να προστατευθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό που δίνει καθημερινά αγώνα με τον κορωνοϊό. «Αν δεν έρθουν μάσκες οι απώλειες θα είναι πολλές. Αποδεκατιζόμαστε» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Θετικά 4 κρούσματα κορωνοϊού και στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Θετικά κρούσματα κορωνοϊου εντοπίστηκαν και στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 4 άτομα, 2 γιατρούς, 1 τεχνολόγο και μία γραμματέα.

Από την περασμένη Δευτέρα (16/3) έχει κλείσει η διαγνωστική μαστού και 10 άτομα τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάνουν έκκληση για την προμήθεια μασκών.

Πηγές: TVXSΣΚΑΙ

 

Διαβάστε ακόμη:

Σε καραντίνα 21 υγειονομικοί στο Ιπποκράτειο – Γιατρός θετικός στον κορωνοϊό (Video)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X