Στο τέλος της δείχνει να έχει φτάσει η σημερινή ταλαιπωρία προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε βάρκα που οδηγήθηκε από το Λιμενικό για να δέσει στο λιμάνι της Θερμής στη Λέσβο.

Νωρίτερα το μεσημέρι και για αρκετές ώρες, κάτοικοι της περιοχής είχαν δημιουργήσει “ανθρώπινο” τείχος για να μην αποβιβαστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού εκτιλύχθηκαν προπηλακισμοί προς ξένους φωτογράφους και δημοσιογράφους που κατέγραφαν το τι συμβαίνει, όπως και προπηλακισμοί κατά της επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ύβρεις κατά της δημοτικής συμβούλου Νίκης Τσιριγώτη που βρέθηκαν στο σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι έβριζαν χυδαία και ρατσιστικά τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στη βάρκα. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με γυναίκα η οποία φώναζε για έγκυο “τα πόδια της ξέρει και τα ανοίγει μέσα στον πόλεμο”…

Gepostet von Στο Νησί am Sonntag, 1. März 2020

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βάρκα πριν από τις 6μ.μ. ρυμουλκήθηκε από το Λιμενικό Σώμα σε άγνωστη κατεύθυνση προκειμένου να αποβιβασθούν οι μετανάστες, οι οποίοι θα διαμείνουν στον περίφρακτο χώρο της επιβίβασης στα πλοία της γραμμής στο επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης. Στην ίδια εγκατάσταση θα μείνουν και οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες που η αστυνομία δεν κατάφερε να μεταφέρει στη Μόρια καθώς κάτοικοι της Μυτιλήνης και των γύρω περιοχών δεν επέτρεψαν την πρόσβαση.

*Οι φωτογραφίες είναι του Μάριου Λώλου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια