Η Σεντζέν έγινε η πρώτη πόλη της Κίνας που απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας.

Η απόφαση έρχεται μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού που το έχουν συνδέσει  αρκετοί επιστήμονες με το κρέας άγριων ζώων σε κινέζικες αγορές, πιέζοντας τις κινεζικές αρχές να απαγορεύσουν το εμπόριο και την κατανάλωσή τους. Η Σεντζέν με πληθυσμό πάνω από 12.000.000 κατοίκους, αποφάσισε να επεκτείνει το μέτρο και στην απαγόρευση περιλαμβάνει σκύλους και γάτες. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Τριάντα εκατομμύρια σκυλιά ετησίως σκοτώνονται στην Ασία για το κρέας τους, σύμφωνα με την διεθνή οργάνωση Humane Society International (HSI). Ωστόσο, η πρακτική της κατανάλωσης κρέατος σκυλιών στην Κίνα δεν είναι τόσο συνηθισμένη, καθώς η πλειονότητα των Κινέζων δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ και δηλώνει πως δεν θα επιθυμούσε να το κάνει.

Την ίδια ώρα, όμως, η Κίνα ενέκρινε τη χρήση χολής αρκούδας για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό. Η χολή των αρκούδων έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και καιρός στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χωρίς να υπάρχει καμία απόδειξη ότι είναι αποτελεσματική κατά της πανδημίας.

Με πληροφορίες από BBC

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X