Κάθε όριο είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ Πειραιώς ώστε να πείσει την κοινή γνώμη ότι η θεία κοινωνία δεν είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εν μέσω πανδημίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ανέφερε ότι κατέλυσε το.. ποτήριο της θείας κοινωνίας μετά από οροθετικό και δεν έπαθε τίποτα.

“Κι έχουμε και πραγματικά γεγονότα, δηλαδή εμείς οι κληρικοί καταλύουμε τα άγια μετά τη θεία κοινωνία ουδέποτε δεν έχουμε αρρωστήσει. Εγώ 40 χρόνια… Εγώ θα σας πω ένα προσωπικό γεγονός, είχα πάει σε ένα νοσοκομείο και κοινώνησα έναν ασθενή από AIDS, ο οποίος όλο το στόμα ήταν γεμάτο από πληγ… αίμα. Δεν μπόρεσε να το καταπιεί ολόκληρο. Κατάπιε το μισό. Το άλλο μισό απ’ το αίμα τον κατέλυσα εγώ, ε δεν ασθένησα”, είπε χαρακτηριστικά.

Μόνο που το AIDS δεν διαδίδεται επειδή μπορεί να πιούμε δυο άνθρωποι από το ίδιο ποτήρι. Ακόμη κι αν ο πολίτης που υποτίθεται κοινώνησε με την Μητροπολίτη έσφιγγε τα χείλη του μέχρι να… στάξουν ποτήρια αίμα μέσα στο κρασί, θα ήταν απίθανο. Γιατί όμως να το έκανε αυτό;

Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στο 8ο λεπτό του βίντεο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια