Είναι πασίγνωστο ότι ο πρωθυπουργός μας, Αλέξης Τσίπρας, έχει ένα μικρό θεματάκι με την αγγλική γλώσσα. Θα λέγαμε ότι το Lower φαντάζει μακρινό όνειρο και γι’ αυτό έχει γίνει, ουκ ολίγες φορές, αντικείμενο χλευασμού. Μάλιστα, καμιά φορά μπερδεύεται και χρησιμοποιεί αγγλική προφορά ενώ μιλάει ελληνικά και το αντίστροφο ή χρησιμοποιεί ελληνικές φράσεις και παροιμίες μεταφράζοντας τες επακριβώς στα αγγλικά. Μια τέτοια περίπτωση ήταν η ομιλία του στο ινστιτούτο Brookings κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Σε μια ερώτηση απάντησε «There is an expression in Greece, ‘we have already eaten the camel and now there is the queue’». Ναι, ήθελε να πει: «φάγαμε τον γάιδαρο, η ουρά μας έμεινε», κανείς δεν κατάλαβε από τους ξένους, αλλά γέλασαν (ευγενικά).

Στην Ελλάδα πάλι γελάσαμε ακόμα περισσότερο. Το Twitter ειδικά ξεσάλωσε με τους χρήστες να μεταφράζουν στα αγγλικά και άλλες ελληνικές παροιμίες και φράσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X