Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ένας 70χρονος ασθενής με covid-19 που είχε διασωληνωθεί πριν από 5 ημέρες και βρισκόταν στο Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ την Τρίτη έχασε την μάχη πριν βρεθεί κλίνη σε εντατική.

Η είδηση έρχεται την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε αναφορά στον Άρειο Πάγο για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ η κατάρρευση του συστήματος Υγείας γίνεται όλο και πιο εμφανής με πρωτοφανή περιστατικά, όπως το κλείσιμο της καρδιοχειρουργικής κλινικής στην Πάτρα που είχε εγκαινιαστεί μόλις έναν μήνα πριν από τον Βασ. Κικίλια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκος κάνει λόγο για «επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια» και τονίζει ότι οι γιατροί του Αμαλία Φλέμινγκ «έπραξαν το χρέος τους. Τον διασωλήνωσαν και κάθε ημέρα ενημέρωναν το ΕΚΑΒ να βρει ΜΕΘ», αλλά όπως προσθέτει χαρακτηριστικά, «μάταια».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια