«Σκέφτομαι τα κορίτσια που αγάπησαν» ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του Σπύρου Σκάνδαλου και του Γιώργου Μπουγιούκου, που αποτυπώνει τη φιλοσοφία και την μοναδική προσωποπικότητα του αγαπημένου Περικλή Κοροβέση.

«Γεννήθηκα στην Κεφαλονιά, στο Αργοστόλι. Όταν ήμουν μικρός είδα τα κομμένα κεφάλια ανταρτών. Λοιπόν η αληθινή ζωή δεν είναι οι γοργόνες, είναι τα κομμένα κεφάλια των ανταρτών», αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Περικλή Κοροβέση στο ντοκιμαντέρ «Σκέφτομαι τα κορίτσια που αγάπησαν».

Μέσα σε μόλις 18 λεπτά αποτυπώνονται στην κάμερα οι σκέψεις και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε τη ζωή αυτός ο άνθρωπος της αριστεράς και των κινημάτων.

Σήμερα, ημέρα που ο Περικλής άφησε αυτό τον κόσμο, οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ γράφουν:

«Σήμερα πέθανε ο ωραιότερος άνθρωπος του κόσμου. Το 2017 κάναμε αυτήν την ταινία για τον Περικλή Κοροβέση. Ταξιδέψαμε βορειοδυτικά με έναν από το πάνθεον των ηρώων της εφηβείας μας. Ο Κοροβέσης μας οδήγησε σε μια άνοιξη αγορίστικη, γλυκιά και αυθάδη. Τώρα τον αποχαιρετούμε καθώς απομακρύνεται προς την αιώνια άνοιξη».

Σκηνοθεσία: Giorgos BougioukosSpyros Skandalos
Φωτογραφία: Thomas Tsiftelis
Executive Producer: Giannis Sotiropoulos
Color: Mihalis Gkatzogias
Μίξη Ήχου: Stelios Koupetoris
Μουσική: Andreas Papagiannakopoulos, χαρης παπαεμμανουηλGiorgos Mizi, Σπύρος Μήτσουλης
Οδηγός: Χρήστος Καψάλης (Wu Zamanfou)
Συμπαραγωγή: Real Eyes ProductionsArtcut film and video production services.
Με την υποστήριξη: Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια