Μία ασθενής του Νοσοκομείου της Νίκαιας εντόπισε σκουλήκι μέσα στο φαγητό της που της σερβιρίστηκε στο θάλαμο που νοσηλευόταν στην Καρδιολογική Κλινική. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου 2020, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Ειδικότερα νοσηλευόμενη στην Καρδιολογική Κλινική και στο θάλαμο 205 την ώρα που έτρωγε το μεσημεριανό του βρήκε σκουλήκι μέσα στο μπιφτέκι της. Η προϊσταμένη του τμήματος ενημέρωσε σχετικά τη Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, αλλά, σύμφωνα με το Έθνος, φαίνεται ότι το ζήτημα επιχειρήθηκε να μη δημοσιοποιηθεί.

Η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα με βάση τους εργαζόμενους είναι τραγική, ενώ είναι ενδεικτικό ότι το βραδινό φαγητό των ασθενών μοιράζεται στις 17:30 το απόγευμα λόγω έλλειψης τραπεζοκόμων. Αποτέλεσμα βέβαια είναι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να αναγκάζονται να αγοράζουν από τα κοντινά εστιατόρια φαγητό για να εξυπηρετηθούν.

Προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία

Τα προβλήματα με το φαγητό των ασθενών πάντως σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, πολλαπλασιάζονται στα δημόσια Νοσοκομεία. Τα τρόφιμα που δίνονται στους ασθενείς είναι συνήθως κακής ποιότητας, ενώ λόγω έλλειψης προσωπικού σερβίρονται σε άσχετες ώρες. Γεγονός βέβαια που δεν συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας των πασχόντων.

Σημειώνεται παράλληλα ότι έχει υπάρξει τεράστια καθυστέρηση στον διορισμό των νέων Διοικητών των νοσοκομείων, αφού μετά τις αποκαλύψεις για πελατειακούς και κομματικούς διορισμούς, αρκετοί διοικητές παραιτήθηκαν και έπρεπε να αντικατασταθούν.

Οι νέοι διοικητές τώρα έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν καθήκοντα, αφού σταδιακά δημοσιεύονται τα ΦΕΚ των διορισμών τους. Η καθυστέρηση της τοποθέτησης των διοικητών έφερε και καθυστερήσεις στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των νοσοκομείων, τόσο στις προμήθειες, όσο και στις προσλήψεις προσωπικού.

*Αλιευμένο από το tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X