Γράφει ο Θανάσης Καμπαγιάννης

«Σύμπτωση ή κάτι άλλο; Το ίδιο πρόσωπο, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ίδια θέση. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τότε και σήμερα. Τότε ο χρόνος δεν επαρκούσε, οι έρευνες δεν άγγιξαν τους ενόχους, λίγο μετά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έστειλε τον κ. Χρυσοχοΐδη σε άλλο υπουργείο. Επανήλθε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη με στόχο να τελειώσει μια δουλειά που άφησε στη μέση: να ταυτοποιήσει με αδιάσειστα στοιχεία αυτούς που πρωταγωνίστησαν στο έγκλημα στην καρδιά της Αθήνας, στη Marfin και τον «Ιανό»…. Αστυνομικές πηγές θεωρούσαν πιθανό τα όποια αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας να ανακοινωθούν ανήμερα τη θλιβερή επέτειο, στις 5 Μαΐου» (Από το Πρώτο Θέμα).

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες με τις ελεγχόμενες διαρροές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ για τη Μαρφίν ισοδυναμεί με σκύλευση νεκρών και χυδαία εκμετάλλευση του πόνου των οικογενειών τους.

Οι έρευνες για την ανεύρεση των δραστών έχουν εξελιχθεί σε προσωπική προεκλογική εκστρατεία του Υπουργού, που αξιοποιεί τις διασυνδέσεις του με τα ΜΜΕ για να σπρώχνει πληροφορίες με το σταγονόμετρο, ώστε κάθε μέρα να ικανοποιείται ο ναρκισσισμός του. Εξάλλου, μόλις χτες δημοσιοποιήθηκε η είδηση της πρόσληψης ως μετακλητού υπαλλήλου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. ΠροΠο Σοφίας Νικολάου του διευθυντή σύνταξης του in.gr, του πιο δημοφιλούς ιστότοπου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη, χωρίς να υπάρχει κάποια διάψευση. Οι αποκαλύψεις της Παλαιτσάκη για τον ασφυκτικό έλεγχο των ΜΜΕ από το Υπουργείο διά εντολών είναι προφανώς μόνον η κορυφή του παγόβουνου.

Οι οικογένειες των θυμάτων του εμπρησμού στη Μαρφίν δικαιούνται κάτι καλύτερο από το να γίνεται ο θρήνος τους αφορμή πολιτικής εκμετάλλευσης. Την προηγούμενη φορά, σύρανε τους ανθρώπους αυτούς να καταθέσουν στο ποινικό Δικαστήριο σε μια παντελώς ανυποστήρικτη υπόθεση μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων (οι τότε κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ελλείψει στοιχείων). Κάθε φορά που μια οικογένεια που έχει χάσει άνθρωπό της καλείται να καταθέσει, βιώνει εκ νέου την απώλεια σαν μαχαιριά στην καρδιά.

Ο χειρισμός των νέων ερευνών από το Υπουργείο ΠροΠο και η προαναγγελία επετειακών (!) συλλήψεων (!!!) – φυσικά οποιοσδήποτε πραγματικά ένοχος, διαβάζοντάς το, θα έχει ήδη μέχρι τότε διαφύγει – προϊδεάζουν για ένα μεγαλειώδες φιάσκο.

Κύριε Χρυσοχοϊδη, δεν είμαστε πολιτικοί φίλοι,, αλλά ακόμα και για τα δικά σας δεδομένα, σας λέμε: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ αυτή την επικοινωνιακή χυδαιότητα πάνω στα πτώματα αθώων ανθρώπων!

 

Διαβάστε επίσης:

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τη Marfin

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια