Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Λέσβο και τον Έβρο, το Tvxs.gr  ζήτησε από καλλιτέχνες και συγγραφείς το δικό τους σχόλιο.

Μετά το σχόλιο του Γιάννη Αγγελάκα,  ήρθε το γράμμα του Σωκράτη Μάλαμα:

«Αδέρφια καλημέρα

Μπαίνω στο θέμα χωρίς πρόλογο. Το σπίτι στο οποίο κατοικούμε όλοι (Ελλάδα), είναι χτισμένο από αρχιτέκτονες, μηχανικούς οι οποίοι ειδικεύονται στην κατασκευή λαβυρίνθων (πολιτική, νομοθετική, εκτελεστική εξουσία, τηλεοπτικά κανάλια, τράπεζες κ.λπ.). Από αυτό το οίκημα, δύσκολα ξεφεύγεις.

Εδώ και καιρό, το σπίτι πήρε φωτιά και η μόνη επαφή των ενοίκων με τον έξω κόσμο είναι τα τηλεοπτικά κανάλια και κάποια διαδικτυακά. Ο καπνός μας πνίγει και οι ελάχιστες πληροφορίες που έχουμε είναι αόριστες υποσχέσεις για άμεση κατάσβεση.

Κάποιοι άρχισαν να διαπληκτίζονται σοβαρά, μέσα στα ασφυκτικά όρια που μας έχουν απομείνει. Οι κάτω όροφοι, παραδόθηκαν στις φλόγες και όλοι συνωστίζονται στους πάνω ορόφους. Όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα χειροτερεύουν ώρα την ώρα.

Παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μας κάποια πρόσωπα που αποκαλούνται, κυβερνητικοί υπάλληλοι, να μιλούν για το πρόβλημα χαλαρά και πολιτισμένα. Κάποιοι δε, χαμογελούν και δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τη στάση τους. Υποψιαζόμαστε ο ένας τον άλλο και τα συμπεράσματα είναι αποθαρρυντικά.

Μοιάζει η ιστορία μας μια – εν δυνάμει – θυσία. Αλλά δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο για τον οποίο κωλυσιεργούν τόσο οι πυροσβέστες εγχώριοι και ευρωπαίοι σύμμαχοί μας. Νοιώθουμε τόσο κοντά μας τη φωτιά… αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω…

Φοβάμαι ότι θα παραμείνουμε έγκλειστοι – φλεγόμενοι μέσα σε αυτούς τους τοίχους και η μόνη πληροφορία που θα φτάσει σε σας  είναι πως… δυστυχώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών καήκαμε όλοι. Να μας θυμάστε με αγάπη. Ένας από εσάς».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια