Ό,τι “όπλο” διαθέτει ο καθένας, ρίχνει στη μάχη της απομόνωσης που επιβάλλει η πανδημία του Covid-19 και όταν το “όπλο” αυτό είναι μία εξαίσια φωνή, τότε η καραντίνα μεταβάλλεται σε απόλαυση.

Εν μέσω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης την οποία έχει κηρύξει η ισπανική κυβέρνηση και αντιμέτωπη, όπως και εκατομμύρια ακόμα πολίτες, με τον κατ’ οίκον περιορισμό, μία σοπράνο στην Ισπανία αποφάσισε να περάσει δημιουργικά τον χρόνο της δίνοντας άλλο νόημα στο “βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας” που έχει αποκτήσει διαστάσεις συνήθειας στην ιβηρική χώρα.

Αφού έβαλε το πιτσιρίκι της – το οποίο αποδείχθηκε ο πιο ένθερμος θαυμαστής- υπεύθυνο επί της μουσικής, η σοπράνο άρχισε να τραγουδά την πασίγνωστη μελωδία “Libiamo, ne’ lieti calici” από την Traviata του Τζουζέπε Βέρντι, μάλλον προκαλώντας ερωτήματα στους συμπολίτες της οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους μάλλον για να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για μαγνητοφωνημένη ή live εκτέλεση.

Και προς ευχαριστη έκπληξή τους ήταν το δεύτερο, για αυτό και δεν άργησαν να τη συνοδεύσουν με παλαμάκια και επιφωνήματα, μετατρέποντας τη γειτονιά σε μία τεράστια σκηνή όπερας, η οποία με την ολοκλήρωση της ιδιότυπης αυτής παράστασης, οδήγησε σε έντονα χειροκροτήματα και στην καθιερωμένη υπόκλιση του καλλιτέχνη.

Μετά από αυτό, πιθανότατα οι καλλιτεχνικές απαιτήσεις της γειτονιάς θα αυξήθηκαν…

Το βίντεο από τον προσωπικό λογαριασμό της δημοσιογράφου/ανταποκρίτριας στην Ισπανία, Δώρας Μακρή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια