Την πρωτοφανή εντολή  σε παραγωγούς και δημοσιογράφους να “θάψουν” φωτογραφίες και βίντεο από το πολυπληθές γεύμα Στεφανάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ικαρία, αποκαλύπτει με ανάρτησή του στα social media ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης.

Στην ανάρτησή περιλαμβάνεται φωτογραφία, η οποία σύμφωνα με τον δημοσιογράφο έχει βγει από την αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ, με κείμενο το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

“Προς συναδέλφους παραγωγούς

Δεν παίζουμε φωτογραφία, αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη από τη βεράντια του Σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία.

Επίσης παίζουμε μόνο πλάνα του Δ. Λιγνάδη, όχι με άλλους.

Σας ευχαριστώ.”

 

Η ανάρτηση με τη δημοσιογραφική αποκάλυψη

 

#ρεπόρτερ_Ξανθάκης, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:

χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1
έπαιξε η “επίσκεψη” στην Ικαρία.

προέκυψε…

Δημοσιεύτηκε από Christos Xanthakis στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

 

Ν. Ηλιόπουλος: Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την ΥΕΝΕΔ

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου. “Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ”, σημειώνει με ανάρτησή του.

 

Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν…

Δημοσιεύτηκε από Νάσος Ηλιόπουλος στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια