Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε η Ελλάδα το φινάλε του πρώτου κύκλου της σειράς «Πρώτη Φορά Αριστερά», που έχει καθηλώσει τους τηλεθεατές εδώ και έξι μήνες.

Προσοχή: Ακολουθούν spoilers.

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν πραγματικά συγκλονιστικό! Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να στηρίξει τον λαοπλάνο Αλέξη Καλίσι Τσίπρα και μέσω δημοψηφίσματος να πει ΟΧΙ στις παράλογες απαιτήσεις του Κινγκς Λάντινγκ.

Το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις με πρώτη και καλύτερη τον… θάνατο του Stanis Σαμαρά Baratheon, ο οποίος παρότι θυσίασε τα πάντα για να γίνει βασιλιάς, ο λαός, αλλά και ο ίδιος του ο στρατός, του γύρισε την πλάτη. Τραγική φιγούρα ο Stanis που ήταν διατεθειμένος να πουλήσει και τη μάνα του για να ανέβει στον θρόνο, αποχωρεί από το πολιτικό σκηνικό. Η εξέλιξη αυτή πάντως πρέπει να σημειώσουμε πως έτυχε θερμής υποδοχής στα social media.

Αντίθετα, πραγματικό σοκ προκάλεσε ο αιφνίδιος… θάνατος του Γιάνη Snow Βαρουφάκη και το κοινό πραγματικά μοιάζει διχασμένο. Η τελευταία σκηνή του πρώτου κύκλου ήταν συγκλονιστική. Ο Γιάνης ο Snow δέχθηκε 18 μαχαιριές από τους υπουργούς Οικονομικών των Ηνωμένων Βασιλείων, ενώ τη χαριστική βολή του την έδωσε ο κολλητός του Καλίσις Τσίπρας για να βελτιώσει τη διαπραγματευτική του θέση στο Κινγκς Λάντινγκ.

varoyfakis_0Πολλοί είναι, πάντως, αυτοί που πιστεύουν πως ο Γιάνης ο Snow δεν έχει στην πραγματικότητα πεθάνει και θεωρούν δεδομένο πως με κάποιο τρόπο θα επανέλθει στη ζωή, είτε με μαγικά από τη Βασίλισσα της Φωτιάς, είτε θα επιστρέψει ως Nightwalker. Άλλοι αναλυτές εκτιμούν πως ο Καλίσις Τσίπρας απλώς σκηνοθέτησε τον θάνατο του Yanis, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι νεκρός.

Διάδοχός του στις διαπραγματεύσεις με τη στρογγυλή τράπεζα του Κινγκς Λάντινγκ εκτιμάται, πάντως, πως θα είναι ο συμπαθής σε όλους Τύριον Τσακαλώτος.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε στον δεύτερο κύκλο που ξεκινάει άμεσα και το σκηνικό μεταφέρεται στο Κινγκς Λάντινγκ, αλλά και στο Μπράαβος, όπου οι επικεφαλής της Σιδηράς Τράπεζας καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Θα τιμωρήσουν ή θα βρουν τρόπο να συμβιβαστούν με τον Καλίσι Τσίπρα, που πολλοί εκτιμούν ότι κρύβει κι άλλους… δράκους στο μανίκι του;

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X