Παρέμβαση σε υποκατάστημα των Starbucks στα Βριλήσσια πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου οι “Reworkers”, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση εργαζόμενης που “τόλμησε” να διεκδικήσει να τις υπερωρίες της, την ώρα που εργαζόμενοι στη γνωστή αλυσίδα εστίασης καταγγέλλουν μαζικές μετακινήσεις “παλαιών” συναδέλφων τους με στόχο τον εκφοβισμό ή την απόλυσή τους.

Τολμάς και ζητάς τις υπερωρίες σου; Απολύεσαι! Αυτή φαίνεται να είναι η… μεθοδολογία της εργοδοσίας στα Starbucks, η οποία κατά τα άλλα αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως “partners”, δηλαδή ως “συνεργάτες”. Ως συνεργάτες, βέβαια, που, αν τολμήσουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα (πληρωμή στην ώρα τους, σταθερά ωράρια, πληρωμή υπερωριών κ.λπ.), παύουν να λογίζονται ως τέτοιοι και μπαίνουν στη “μαύρη λίστα”.
Το τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε πρόσφατα σε βάρος εργαζόμενης στο υποκατάστημα της γνωστής αλυσίδας εστίασης στο “The Mall Athens”. Όλα ξεκίνησαν όταν η εργαζόμενη, ελέγχοντας τη μισθοδοσία της, ανακάλυψε ότι της είχαν καταβληθεί χρήματα πολύ λιγότερα από τις ώρες εργασίας της και ζήτησε από τη διευθύντρια του υποκαταστήματος να λάβει τη διαφορά. Αντ’αυτού, έλαβε μια “φαστ τρακ” μετακίνηση σε άλλο υποκατάστημα των Starbucks, στα Βριλήσσια, από όπου απολύθηκε λίγο αργότερα.

Σε ένδειξη αλλυλεγγύης στην εργαζόμενη, η συλλογικότητα “Reworkers” πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το συγκεκριμένο υποκατάστημα κρατώντας το πανό με το εύγλωττο σύνθημα “Ακριβός  καφές – φθηνά δικαιώματα” και δηλώνοντας: “ούτε απολύσεις, ούτε ευελιξία, την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία!”.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X