Την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μετατρέψει τη στέγη του συνΑθηνά απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά σε παράρτημα της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ μέχρι πρότινος αποτελούσε έδρα για κοινωνικές πρωτοβουλίες, έκανε γνωστή με ανάρτησή της η πρωτοβουλία Steps.

“Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε για την Κοινωνία των πολιτών και στέγασε εκατοντάδες δράσεις ομάδων και οργανώσεων.Μόνο οργή μας προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε αυτή η αλλαγή χρήσης από την Δημοτική αρχή”, σημειώνει η πρωτοβουλία Steps, η οποία είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και επιχειρεί “μέσα από στοχευμένες ενέργειες και προγράμματα φιλοξενίας (Night Stop, Safe Passage, My Home) να δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ζουν σε κατάσταση δρόμου να αποκτήσουν ξανά το θεμελιώδες δικαίωμα στην ιδιωτικότητα.”

Σε αυτό τον χώρο όπως μας έγινε γνωστό οι Steps σε συνεργασία με την ομάδα μαγειρικής Mano Aperta έφτιαχναν 450 περίπου μερίδες για όποιον είχε ανάγκη. “Υπήρχαν γιατροί, πλυντήρια για να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να καθαρίζουν τα ρούχα τους”.

“Θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση, αν υπάρξει, των υπόλοιπων παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας”, σημειώνουν οι Steps και εκφράζουν, καταλήγοντας, την έκπληξή τους για τη σιωπή “όσων έκαναν χρήση της στέγης”.

Η ανάρτηση των Steps

Μόνο θλίψη μας προκαλεί η μετατροπή της στέγης του συνΑθηνά, απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά, σε παράρτημα της…

Gepostet von Steps am Sonntag, 28. Juni 2020

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια