Κείμενο αλληλεγγύης στις αγωνίστριες στη Χιλή από τη φεμινιστική κίνηση Καμιά Ανοχή .

Με τα σύμβολα του φεμινισμού, πράσινα μαντήλια και ροζ σκουφάκια. Χωρίς τίποτα άλλο εκτός από ένα βλέμμα αποφασισμένο. “Για τις γιαγιάδες μας, Για του γονείς μας, Για σένα και μένα”. “Μας σκοτώνουν” λένε κι είναι εκεί, δέκα χρόνια τώρα, από το Ni Una Menos, από το φοιτητικό κι εργατικό κίνημα, από τους αγώνες των Μαπούτσε.

Γιατί οι αγώνες γίνονται ποτάμια, τίποτα δεν πάει χαμένο, οι αγώνες γίνονται ποτάμια για τη θάλασσα της εξέγερσης, “Είμαστε οι από κάτω και Πάμε για τους από πάνω”, είμαστε γυναίκες, θηλυκότητες, ιθαγενείς, φτωχές, μετανάστριες.

Είμαστε η Alondra Carrillo Vidal, από τη φεμινιστική πλατφόρμα Coordinadora Feminista 8M, που χθες περιέγραψε το κλίμα της εξέγερσης, ποια είναι τα αιτήματά σας, τη ρώτησαν. Δεν έχουμε λίστα αιτημάτων, ζητάμε να αλλάξουμε τη ζωή μας όλη, δεν υπάρχει οργάνωση από τα πάνω και καθοδήγηση, λειτουργούμε αυτο-οργανωμένα.

Μα το φεμινιστικό κίνημα έχει ηγετικό ρόλο, της απάντησε η δημοσιογράφος, κι η Alondra επέμεινε, Δεν αποδεχόμαστε ηγετικό ρόλο για το φεμινιστικό κίνημα, ενθαρρύνουμε την δημιουργία τοπικών επιτροπών, βοηθούμε στην ανάπτυξη μιας πολιτικής της φροντίδας, που θα αναλάβουμε εμείς οι ίδιες, εμείς οι ίδιοι, την φροντίδα εκείνων που έχουνε ανάγκη, το φαγητό, την περίθαλψη, τα πάντα, για έναν ορίζοντα δικό μας.

Είμαστε ενάντια σε όλα τα οικονομικά μέτρα εδώ και 30 χρόνια, είπε, και στην κρατική βία που ζουν καθημερινά οι γυναίκες, οι ιθαγενείς, οι μετανάστ(ρι)ες. Δεν θέλουμε αλλαγή υπουργών, δεν μας αφορά ο σχεδιαζόμενος μετασχηματισμός από τον πρόεδρο Πινιέρα, θέλουμε να πέσει αυτός και η κυβέρνηση του, αυτοί που έχουν την ευθύνη για τους βιασμούς, τη σεξουαλική βία, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες των τελευταίων ημερών.

Είμαστε εμείς που έχουμε δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά!
Εl derecho de vivir en paz!

Φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή

*Η συνέντευξη της Alondra Carrillo Vidal 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια