Τα λαγωνικά της ΕΡΤ σε μια προσπάθεια μεγαλοποίησης των χτεσινών γεγονότων στην Νέα Σμύρνη, τρομοκράτησης των τηλεθεατών αλλά και σπίλωσης των συλληφθέντων προσπάθησαν να κάνουν μια σύνδεση επιστημονικής φαντασίας. Δηλαδή υποστήριξαν αρχικά ότι ένας συλληφθείς (που φέρεται να είναι 22 ετών) και που κατηγορείται ότι ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό, έχει το ίδιο επώνυμο με άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Βέβαια μετά ήρθε η στιγμή της γελοιοποίησης με τον εξής διάλογο:

-Και συνεχίζονται οι έρευνες να ταυτοποιηθεί εάν πρόκειται περί του ιδίου που παλαιότερα είχε συλληφθεί για τους Πυρήνες της Φωτιάς

-Όχι δεν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου απλώς υπάρχει συνωνυμία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια