Ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς και μάλιστα εναντίον μικρών παιδιών Αφροαμερικανών, καταγράφεται στο Ροσγουελ της Τζόρτζιας των ΗΠΑ και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Σε παιδικό σταθμό γίνεται διαχωρισμός των παιδιών στη διάρκεια της σίτισης καθώς, πρώτα τρώνε τα λευκά παιδιά και έπειτα τρώνε τα παιδιά των αφοαμερικανών. Όπως προκύπτει από φωτογραφία που κυκλοφορεί στα Μέσα Ενημέρωσης τα παιδιά των αφροαμερικανών περιμένουν δίχως πιάτο μπροστά τους να τελειώσουν το φαγητό τους οι λευκοί συμμαθητές του.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ένας πατέρας, παρακολουθώντας την ημέρα που το «Kids ‘R’ kids» που μετέδωσε την καθημερινότητα των παιδιών σε ζωντανή ροή. Έκατσε να δει πως αντιδρά ο γιος του, όταν άναυδος εντόπισε το πολύ περίεργο, άκρως ρατσιστικό με σαφείς ενδείξεις διάκρισης, περιστατικό.

«Όλα τα λευκά παιδιά έτρωγαν το γεύμα τους και όλα τα μαύρα παιδιά έπρεπε να περιμένουν. Φυσικά και είμαστε ενοχλημένοι από αυτό που είδαμε», δήλωσε ο ίδιος.

Μέλη οικογενειών πήραν στιγμιότυπα από τα βίντεο που είδαν και «πήγαν κατευθείαν στο παιδικό σταθμό για να αντιμετωπίσουν το προσωπικό», αναφέρει το CBS.

Όταν απευθύνθηκαν στην διευθύντρια η προκλητική απάντηση που πήραν ήταν πως δεν είμαι στη τάξη για να ξέρω αλλά «Μήπως έχει να κάνει κάτι με διαιτητικό πρόγραμμα;».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια