Την απόφαση να μπει στο αρχείο η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, λόγω παραγραφής, έλαβε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Όπως αναμενόταν η παρέλευση των 24 ετών από την διάπραξη του υπό διερεύνηση αδικήματος, δεν επέτρεψε στις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση της ολυμπιονίκη βάζοντας και επίσημα τέλος στην προκαταρκτική εξέταση.

Ωστόσο φαίνεται πως η έρευνα δεν στάθηκε παντελώς άκαρπη αφού η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε σε 3 συνολικά περιπτώσεις κακοποίησης που η ίδια γνώριζε εντός της Ιστιοπλοϊκής κοινότητας.

Μία εξ αυτών είναι η 21χρονη σήμερα αθλήτρια, η οποία και προσήλθε ενώπιον του εισαγγελέα Νικ. Στεφανάτου δίνοντας κατάθεση για τα όσα της συνέβησαν όταν ήταν 11 χρονών, κατηγορώντας τον προπονητή της για βιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλες δύο γυναίκες δεν προσήλθαν να καταθέσουν στον εισαγγελέα και έτσι δεν έχουν γίνει περαιτέρω ενέργειες.

Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας διαβίβασε την κατάθεση του πατέρα της 11χρονης τότε αθλήτριας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών καθώς σε αυτή αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος προπονητής διέθετε μεγάλο αριθμό όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του σε κωμόπολη της Βοιωτίας. Ο εισαγγελέας Θήβας αναμένεται να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

*Από το news247.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια