Ρατσιστικό κρεσέντο από τον παρουσιαστή μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό ο οποίος παρομοίασε στο χτεσινό δελτίο καιρού τα κύματα των προσφύγων με αυτά της κακοκαιρίας και δεν δίστασε να σχολιάσει ότι η χώρα μας πρόκειται να βρεθεί μεταξύ δύο πυρών τις επόμενες ημέρες.

Ο σχολιασμός του έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, καθώς την τελευταία περίοδο έχουν πολλαπλασιαστεί τα ρατσιστικά κρούσματα σε βάρος των προσφύγων.

“Στο έλεος των νοτιάδων θα συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα μας και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που συνεπάγεται συννεφιές, υγρασία, βροχές, καταιγίδες και υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά. Σε επαναλαμβανόμενα κύματα, όπως ακριβώς τα κύματα των προσφύγων που δεχόμαστε από τα ανατολικά. Μεταξύ δύο πυρών δηλαδή”, αναφέρει συγκεκριμένα ο Τάσος Αρνιακός.

Το βίντεο από το χτεσινό δελτίο καιρού με τον ρατσιστικό σχολιασμό:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X