Βρήκα χθες βράδυ

Μία φωτογραφία 

Δικιά σου

Είχες κόψει την άκρη του δαχτύλου σου

Και στην κάμερα το πρόβαλλες

Χαμογελώντας

Η ανάλυση ήταν ικανοποιητική

Φαινόταν καθαρά

Το λευκό σου δέρμα

Που είχε λυθεί στην άκρη του δείκτη σου

Τα κατεστραμμένα κύτταρα

Η βαθειά τρύπα

Το κόκκινο μέσα της υγρό

Έτσι

Καθώς παρατηρούσα την πληγή σου

Σαν χείμαρρος όρμησαν μέσα μου ερωτήματα

-θαρρώ ερωτικά-

Παρασύροντας όλα μου τα εντόσθια

Πώς τα λευκά σου δάχτυλα γίνεται να τραυματιστούν;

Πώς φθείρεται το σώμα σου;

Πώς καταστρέφεται η ομορφιά σου;

Οι απαντήσεις

Ότι είσαι άνθρωπος και όχι θεός

(όσο και αν στα μάτια μου έτσι μοιάζεις)

Ότι είσαι τρωτός και η ομορφιά σου εύθραυστη

Πιο πολύ με κινήσανε ακόμα

Τόσο που έκλαψα

-θαρρώ ερωτικά-

Η υγρή ματιά διαρκείας μου

Η αδράνεια της φωτογραφίας·

Το αίμα που δεν τρέχει το ακίνητο δάχτυλο..

Ίσως αυτά ευθύνονται για την πληγή που παραμένει ανοιχτή

Όσο και αν επιθυμώ να τη γιατρέψω

Με το στόμα μου

Όσο και αν επιθυμώ πια να την κλείσω 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Η Λίνα Φούντογλου είναι ηθοποιός. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αριστούχα απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη με την υποτροφία της σχολής. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, διάφορα Δηπεθέ, και το ελεύθερο θέατρο. Ενδεικτικές παραστάσεις είναι: Μήδεια Σκην. Κάτια Γέρου, Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν Σκην. Νικαίτη Κοντούρη, Το Ξύπνημα της Άνοιξης Σκην. Αντώνης Μόργκαν, Χορεύοντας στη Λούνασα Σκην. Νικαίτη Κοντούρη, Το Τρίτο Κύμα Σκην. Νίκος Αρβανίτης. Το 2022 βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στη μικρού μήκους ταινία Wolves ενώ το 2019 είχε βραβευτεί από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τη συνεισφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό. Διηύθυνε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά ως συνιδρύτρια και ηθοποιός της κινηματογραφικής ομάδας Nail.hitnrun. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «δημιουργικό μηδέν» μέρος της οποίας μεταφράστηκε στα γαλλικά από εκδοτικό οίκο και διατηρεί τη στήλη «απεριορίστων διαδρομών» ως ένα πείραμα επάνω στον γραπτό λόγο και την έκφραση όπως συνήθιζε να κάνει και ως μαθήτρια του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.

Related Posts