Στον αέρα βρίσκονται οι έγκυες οροθετικές μετά την απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (EOΔΥ) να ανακαλέσει στα κεντρικά γραφεία του, τον αποσπασμένο γυναικολόγο-μαιευτήρα, στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Κύησης του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»! Πρόκειται για τη μοναδική τέτοια μονάδα στη χώρα, που ξεκίνησε στις αρχές του 2011 με τον γιατρό του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) και μέχρι σήμερα έχει φέρει στον κόσμο περισσότερα από 100 υγιή παιδιά οροθετικών γυναικών.

Στις 31 Μαρτίου ο ΕΟΔΥ με «εντέλλεσθε» ζητά από τον γιατρό να εμφανιστεί την επόμενη κιόλας μέρα στο Τμήμα Διοικητικού Συντονισμού Ετοιμότητας και Απόκρισης της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του Οργανισμού. Με απλά λόγια, στο τηλεφωνικό κέντρο! Αμέσως, με έγγραφα τους η διεύθυνση της ΣΤ’ Μαιευτικής Κλινικής, στην οποία ανήκει η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Κύησης, η διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας, αλλά και η διοίκηση του νοσοκομείου ζητούσαν από τον ΕΟΔΥ να ανακαλέσει την απόφαση του. Μάταια, ο ΕΟΔΥ παραμένει μέχρι σήμερα αμετακίνητος σε μία απόφαση που βάζει «λουκέτο» στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Κύησης, δεδομένου ότι η κλινική δεν διαθέτει άλλον γιατρό και ο μοναδικός γιατρός – διευθυντής της – που αποσπάται στα γραφεία του ΕΟΔΥ δεν αντικαθισταται.

Η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Κύησης συνεργάζεται με τις Μονάδες Λοιμώξεων των γενικών νοσοκομείων και αναλαμβάνει τις οροθετικές γυναίκες όταν μένουν έγκυες, τις παρακολουθεί τους εννιά μήνες της κύησης, τους χορηγεί την αντιρετροϊκή αγωγή τρεις ώρες πριν γεννήσουν και γεννούν με καισαρική τομή, μειώνοντας τις πιθανότητες τα παιδιά τους να γεννηθούν οροθετικά, από 30%, αν γεννηθούν φυσιολογικά, σε 8%.

Η Μονάδα του «Έλενα Βενιζέλου» είναι και το πρώτο σημείο επαφής για τις οροθετικές γυναίκες πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας εγκυμονούσες, τις οποίες αναλαμβάνει να ξεγεννήσει και στη συνέχεια τις παραπέμπει στις Μονάδες Λοιμώξεων των γενικών νοσοκομείων, ώστε να ξεκινήσουν την ειδική θεραπεία για τη λοίμωξη HIV.

Πηγή: efsyn.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια