Το τσιγάρο, είτε με βασικό, είτε με συμπληρωματικό ρόλο, το συναντάμε συχνά στα γκράφιτι. Οι δημιουργοί τους δεν νοιάζονται τι θα πει ο κόσμος. Δίνουν χρώμα στην πόλη με φιγούρες που κεντρίζουν από μακριά το ενδιαφέρον. Τριγυρίσαμε στους δρόμους του κέντρου και φωτογραφίσαμε μερικές από τις δημιουργίες.

tsigaro1_3point

Βρισκόταν μέχρι πρότινος στην οδό Σίνα. Έχει αντικατασταθεί από σχέδιο στο οποίο απεικονίζονται θάλασσα και αρχαίοι κίονες που παρασύρονται από τα κύματα.

tsigaro7_3point

Στην οδό Μπόταση, στον τοίχο ενός πάρκινγκ.

tsigaro4_3point

Στην Οδό Τσαμαδού, λίγο πριν την Τοσίτσα.

tsigaro5_3point

Στην Οδό Μεθώνης.

tsigaro2_3point

Στην οδό Ερεσσού.

tsigaro3_3point

tsigaro11_3point

Στην οδό Ερεσσού, στο ύψος της Θεμιστοκλέους.

tsigaro8_3point

tsigaro6_3point

Στην οδό Τζωρτζ.

tithapeiokosmos

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts