Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΗΠΑ απεργούν σήμερα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά του συστημικού ρατσισμού και των ανεπαρκών μέτρων προστασίας κατά του κοροναϊού για τους Αφροαμερικανούς.

Κάποιοι εργαζόμενοι θα απεργήσουν όλη τη μέρα ενώ κάποιοι θα κάνουν στάση εργασίας για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή χρειάστηκε για τον αστυνομικό να δολοφονήσει τον Τζόρτζ Φλόιντ.

«Χτίζουμε μια χώρα όπου η Μαύρη ζωή μετράει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας – συμπεριλαμβανομένου του χώρου εργασίας», δήλωσε ο Ας Λι Χέντερσον, διοργανωτής του Κινήματος για τις Μαύρες Ζωές, ενός συνασπισμού περισσότερων από 150 οργανισμών που απαρτίζουν το κίνημα Black Lives Matter.

Η πανδημία του κοροναϊού – η οποία ήταν περισσότερο από δύο φορές πιο θανατηφόρα για τους Μαύρους Αμερικανούς από τους λευκούς Αμερικανούς – έκανε εμφανή την φυλετική ανισότητα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια