Δεν καταλαβαίνω τη φράση «success story». Σίγουρα δεν την καταλαβαίνω δια στόματος του πρωθυπουργού να αφορά την Ελλάδα. Αλλα εγώ είμαι μια ταπεινή συντάκτρια θεάτρου που δεν γράφει καν «Απόψεις». Και ως τέτοια, «Ιστορίες Επιτυχίας» βλέπω παντού γύρω μου.

Βλέπω το αγόρι μου, που προκειμένου να κάνει αυτό που αγαπάει ξενιτεύεται και τη βγάζει με ψίχουλα. Τον φίλο μου, που παραιτείται απο τη δουλειά του γιατί ο σεβασμός στον εαυτό του είναι μεγαλύτερος απο την οικονομική κρίση. Την κολλητή μου που θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να κάνει κεραμικά και όχι να τελειώσει την Πάντειο και να βρεί μια «δουλίτσα» όπως λένε τα κοινωνικά στερεότυπα με τα οποία μεγαλώσαμε. Αλλά και την άλλη φίλη μου που θέλει να τελειώσει το Πανεπιστήμιο, να βρεί μια δουλίτσα και να κάνει οικογένεια όσο δυσοίωνο και να μας λένε οτι είναι το μέλλον. Γιατί αυτό ονειρεύεται. Εσένα κι εμένα, που γράφουμε σε ένα αυτοδιαχειριζόμενο περιοδικό, που σπουδάζουμε κάτι που δεν έχει «προοπτικές», «λεφτά», «καλό πλάνο ζωής» κ.λπ. Γιατί αυτό ονειρευόμαστε.

Και κυρίως γιατί ως υπέρτατο αγαθό έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται η αλληλεγγύη , η ανθρωπιά και η συμπόνια έναντι του χρήματος. Και γιατί είναι σημαντικότερο να κύνηγάς τα όνειρά σου, να υποστηρίζεις την ιδεολογία σου και να μη συμβιβάζεσαι, να αγαπάς και να ερωτεύεσαι και όχι να κάνεις λεφτά και να βολεύεσαι. Όσο μελό και να ακούγεται, η ζωή δεν είναι πρόβα. Είναι πρεμιέρα και τελευταία παράσταση μαζί.

Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αυτό είναι «success story». Ή τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X